Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή παιδιών λυκείου και φοιτητών στους πέτρινους βράχους των Μετεώρων και το Βόλο (Α μέρος).

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησαν τριάντα παιδιά του λυκείου και φοιτητές στους πέτρινους βράχους των Μετεώρων και το Βόλο στις 28 και 29 Απριλίου.Η ιδέα « έπεσε » στο τραπέζι απλά όπως τα περισσότερα όμορφα πράγματα.Και επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο ,είπαμε να μην κρυώσει η πρώτη μας σκέψη.Εν μέσω αγωνίας και εξετάσεων,είπαμε να σταματήσουμε λίγο το χρόνο για να πάρουμε μία βαθιά πνευματική ανάσα.Σάββατο πρωί ξεκινήσαμε από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής με πρώτο προορισμό τα Μετέωρα. Και η διαδρομή εμπειρία και αυτή θαυμάσια .Αυτοί που ταξίδεψαν το ξέρουν καλά.
Δείτε φωτογραφίες 
Και στο τέλος της πρώτης μέρας της εκδρομής η συγκλονιστική επιβράβευση! Οι βράχοι των Αγίων Μετεώρων!!!Μας περίμενε το περισσότερο προσβάσιμο Μοναστήρι, το γυναικείο του Αγίου Στεφάνου.Φιλοξενία και αγάπη.Δέος και μεγαλείο στους Μετεωρίτικους βράχους.Ξενάγηση από την μοναχή με ζωντάνια !Μας έκανε εντύπωση. Είναι όμορφο να χαίρεσαι αυτό που διακονείς.
Πανέμορφο Μοναστήρι με πολυπληθή Αδελφότητα.
Και το πρόγραμμα συνεχίζεται .Δίπλα μας ο Μετεωρίτικος βράχος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ.Λίγο πιο δύσκολη η ανάβαση.Ο καιρός με συνεφιά μας βοήθησε .Αν είχε ήλιο θα ήταν δυσκολότερα!Σκεφτήκαμε πως δωρεές του Θεού δεν είναι αυτά που μας δίνει αλλά και αυτά που δεν μας δίνει.
Στη συνέχεια προσκύνημα στον υπέροχο Ναό της Μονής που αποτελεί κόσμημα για όλα τα Μετέωρα.Ξενάγηση από τον γλυκύτατο π.Θεοφάνη και ασπασμός των Αγίων Λειψάνων.Είδαμε το βαρέλι για το νερό που μάζευαν οι παλαιοί πατέρες και το περίφημο δίχτυ που μέχρι το 1920 ήταν ο μοναδικός τρόπος ανάβασης ανθρώπων και πραγμάτων.Πόσος ιδρώτας ,πόσος κόπος,για την αγάπη του Θεού!!
Ο  δικός μας μικρός κόπος της ανάβασης ανταμείφθηκε με το παραπάνω .Πέρα από την πνευματική ήρθε και η άλλη φιλοξενία.Γλυκό και πορτοκαλάδα.Όταν κουραστείς απολαμβάνεις τα δώρα του Θεού καλύτερα
Και πήραμε το δρόμο για το επόμενο Μοναστήρι.Αυτά όμως σε επόμενη ανάρτησή μας.


Μεγαλείο και δέος!! 
Η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου


Η Ιερά Μονή Βαρλαάμ
Ο πύργος με το περίφημο δίχτυ
Το βαρέλι για τη φύλαξη τον νερού.

Ο μηχανισμός που οι μοναχοί γύριζαν με υπομονή
 και κόπο για να ανεβάσουν ανθρώπους και υλικά.
Στους διαδρόμους της Μονής.
Και η κατάβαση.Πάντα πιο εύκολη!!



Recommended Post Slide Out For Blogger