+++ Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και η παράκλησ του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 7.00π.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου . +++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 7.15 π.μ.με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου . +++ Ξεκινούν και πάλι μετά τη διακοπή των ημερών του Αγίου Πάσχα οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος" στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. Την πέμπτη 23 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και θα ακολουθήσει η πρώτη ομιλία από τον αρχιμανδρίτη π.Εφραίμ Παναούση .

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο «συνωστισμός» έγινε «διωγμός» και ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι

Ειρωνικό δημοσίευμα σε τουρκική εφημερίδα για το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού
Ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία για το περιεχόμενο του νέου βιβλίου ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού αναφορικά με την καταστροφή της Σμύρνης, που αντικατέστησε το βιβλίο της Μ. Ρεπούση με τον περιβόητο «συνωστισμό».

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα». Το άρθρο επισημαίνει ότι το νέο βιβλίο ιστορίας περιέχει πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στη Σμύρνη, εκφράζοντας ενόχληση για το γεγονός πως ο «συνωστισμός» αντικαταστάθηκε με το «διωγμό» των Ελλήνων.

Έως τώρα, στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ έγραφε: «Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα».
Πηγή: Newsbeast.gr

Η συγκεκριμένη αναφορά στο βιβλίο της κυρίας Μαρίας Ρεπούση είχαν προκαλέσει μεγάλη οργή και αγανάκτηση.
Το νέο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του ΑΠΘ Ι. Κολιόπουλου, Ιακ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη γράφει:

«Οι Tούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και την αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε. Σκηνές ανείπωτου πόνου εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι, όπου κατέφυγαν για να γλιτώσουν από τη φωτιά, ικετεύοντας για μια θέση στα συμμαχικά πλοία».

Recommended Post Slide Out For Blogger