Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Οι επισκέψεις φίλων βοηθούν στην ανάρρωση

Οι επισκέψεις φίλων και κοντινών ανθρώπων στο νοσοκομείο συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάρρωσης μετά από μια χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με τους...
νευροεπιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ohio.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κοινωνικό δίκτυο αποτελεί «κλειδί» για την ανάρρωση, με δεδομένο όμως ότι αναφερόμαστε σε πραγματικούς φίλους με σάρκα και οστά και όχι σε φίλους μέσω facebook ή twitter.
Πηγή : Τρομακτικό

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα μετά από πολυάριθμα πειράματα με ποντίκια στο εργαστήριο. Διαπίστωσαν ότι τα πειραματόζωα που μετά από μια νευροχειρουργική επέμβαση ανάρρωναν μόνα τους στο κλουβί σημείωναν πιο αργό ρυθμό ανάρρωσης συγκριτικά με εκείνα που βρίσκονταν παρέα με άλλα πειραματόζωα στο ίδιο κλουβί.

Τα ποντίκια με παρέα φάνηκε ότι είχαν μικρότερα επίπεδα στρες συγκριτικά με όσα ήταν μόνα τους. Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα υψηλά επίπεδα στρες επηρεάζουν δυσμενώς την αντίδραση του οργανισμού και την ταχύτητα με την οποία αναρρώνει από φλεγμονές και τραυματισμούς.

Η αναγωγή των συμπερασμάτων από το εργαστήριο στο κοινωνικό δίκτυο των ανθρώπινων επαφών ωθεί τους ερευνητές στη διαπίστωση ότι η παρουσία φίλων κατά την ανάρρωση από μια επέμβαση φαίνεται ότι συμβάλλει στη μείωση του στρες, στην ελάττωση του νευροπαθητικού πόνου, καθώς και στη μείωση των επιπέδων της φλεγμονής. Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές, η κοινωνική επαφή επηρεάζει τόσο τη συμπεριφορά όσο και τις λειτουργίες του σώματος.

medicalnews.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger