+++Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και του Αγίου Σιλουανού .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ .Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++ Παιδικό Γεροντικό (α΄ τόμος) Όμορφες ιστορίες από το Γεροντικό ιστορημένες βυζαντινά από το χέρι του κ.Γιώργου Μποζά που μας παρουσιάζουν χιονάτους ασκητές που αγαπούσαν και ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για το Θεό και τον άνθρωπο. (σελίδες:74, τιμή: 12 ευρώ) Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή Ζητήστε το στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία. και στο τηλέφωνο 2295022228 +++ Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ντύνεται με πέτρα το καμπαναριό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής προκειμένου να ευπρεπισθεί και να "δέσει'' με την εικόνα του Ιερού Ναού και τον αύλιο χώρο της Μονής .μας , Για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας : Αριθμός Λογαριασμού τραπέζης για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής ALPHA Bank : Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής ΙΒΑΝ : GR5701409920992002101016306 Ευχαριστούμε πολύ

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το σουσάμι προστατεύει απο διάφορα σοβαρά νοσήματα

Σουσάμι… άνοιξε …είναι η μαγική φράση που χρησιμοποιούσε ο Αλή Μπαμπά για να ανοίξει τη σπηλιά των 40 κλεφτών στο αραβικό παραμύθι χίλιες και μία νύχτες. Στους ινδούς συμβόλιζε την καλή τύχη ενώ οι Ασσύριοι πίστευαν ότι οι θεοί τους είχαν πιεί σουσαμόκρασο προτού δημιουργήσουν τον κόσμο. Καταγράφεται στην ιστορία της αρχαίας Βαβυλωνίας ότι προέρχεται από το φυτό Sesamum indicum εδώ και 4000 χρόνια.

Το σουσάμι και το μαυροσούσαμο δεν είναι μόνο διακοσμητικός παράγοντας πάνω στο ψωμί αλλά αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή του ταχινιού και του χαλβά.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Βιργινία Παπαεμμανουήλ Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Θεσσαλονίκη -Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Η θρεπτική του αξία καθώς και η προστασία που παρέχει από διάφορα σοβαρά νοσήματα είναι αποδεδειγμένη και το καθιστούν πολύτιμη ουσία στα πλαίσια μίας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής, μιας και είναι πλούσιο σε:

Καλά λιπαρά:

Το σησαμέλαιο περιέχει 80% ακόρεστα λιπαρά οξέα, περισσότερα μονοακόρεστα σε σχέση με το σογιέλαιο και το αραβοσιτέλαιο, ενώ απουσιάζουν τα βλαβερά για την υγεία trans λιπαρά οξέα.

Πρωτεΐνες

Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως τρυπτοφάνη, λευκίνη, αργινίνη, μεθειονίνη. Όταν συνδυαστεί με άλλα τρόφιμα που περιέχουν λυσίνη όπως όσπρια και ξηροί καρποί αποδίδει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας αντίστοιχες των ζωικών. Έτσι, το σουσάμι και το ταχίνι είναι απαραίτητα σε περιόδους νηστείας, καθώς επίσης και στις χορτοφαγικές δίαιτες.

Αντιοξειδωτικές ουσίες

Το σουσάμι περιέχει λιγνάνες (σησαμίνη, σεσαμινόλη) οι οποίες ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης Ε που περιέχει το σουσάμι. Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι διαιτολόγιο πλούσιο σε σουσάμι επιβραδύνει τη γήρανσή τους, καθώς επίσης μειώνει την συχνότητα καρκίνου του μαστού.

Η σεσαμίνη μειώνει τη απορρόφηση χοληστερόλης από τις τροφές καθώς και την ενδογενή σύνθεση της από τον οργανισμό οδηγώντας σε μείωση της συχνότητας καρδιαγγειακών.

Η πινοριζινόλη (λιγνάνη) που περιέχει το σουσάμι είχε αντυπερτασικές ιδιότητες ενώ οι τοκοφερόλες και η σησαμίνη μειώνουν σημαντικά την αιθανόλη στο αίμα βοηθώντας την ικανότητα του ήπατος να διασπά τοξικές ουσίες. Στην Ιαπωνία μάλιστα κυκλοφορούν παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται μετά από την κατανάλωση αλκοόλ με βάση το σουσάμι. Έτσι λοιπόν φαίνεται να βοηθά η κατανάλωση ταχινιού ή χαλβά μετά από οινοποσία.

Recommended Post Slide Out For Blogger