Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τι προκαλούν τα video games στα παιδιά;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα παιδιά που ξαγρυπνούν παίζοντας video games αρκετή ώρα αντιμετωπίζουν έναν σοβαρό κίνδυνο…
Οι έφηβοι που ξαγρυπνούν τη νύχτα παίζοντας video games ίσως θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Πηγή:Τρομακτικο


Η έρευνα δείχνει ότι αυξάνοντας τις ώρες ύπνου τους θα μπορούσαν οι έφηβοι να έχουν χαμηλότερα επίπεδα της αντίστασης στην ινσουλίνη μειώνοντας έτσι τις πιθανότητές να αναπτύξουν μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση, όπως ο διαβήτης.

Ο επικεφαλής και συγγραφέας της μελέτης Karen Matthews, από το τμήμα ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, δήλωσε: «Τα υψηλά επίπεδα της αντίστασης στην ινσουλίνη μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη διαβήτη.

«Ανακαλύψαμε ότι αν οι έφηβοι που φυσιολογικά κοιμούνται έξι ώρες τη νύχτα, μπορούσαν να κοιμηθούν μία ώρα επιπλέον, θα βελτίωναν την αντίσταση του οργανισμού τους στην ινσουλίνη κατά 9 τοις εκατό»

Η μελέτη δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού SLEEP, αυτού του μήνα και κατά τη διάρκεια της οι ειδικοί παρακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου και τα επίπεδα αντίστασης στην ινσουλίνη 245 υγιών εφήβων.
lifezone.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger