+++ Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ.Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε η φιλοξενία της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου .Η Αγία κάρα του Οσίου έφθασε στο μοναστήρι μας την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι όπου ετελέσθη η Ιερά παράκληση .Πλήθος Προσκυνητών ήρθαν με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Αγία κάρα και να τον επικαλεσθούν για τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες και ανάγκες τους Κατά τη διάρκεια της παραμονής τελέσθηκαν πολλές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες προκειμένου να συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι πιστοί.Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και τον Όσιο Δαβίδ για την ιδιαίρη ευλογία .Ευχαριστούμε και τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του γέροντος Γέροντα Γαβριήλ για την ευλογία της αδείας της φιλοξενίας της αγίας κάρας .Ο Όσιος Δαβίδ ανεχώρησε από το μοναστήρι μας την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι.Ευχαριστούμε θερμά τους πατέρες και διακονητές που βοήθησαν στην οργάνωση της ευλογμένης αυτής ευκαιρίας .Χρόνια πολλά σε όλους .+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τo Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Υγεία: Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι περισσότερο θρεπτικά;

Η ιδιαίτερη θρεπτική αξία των ζυμαρικών αναγνωρίζεται αν σκεφτούμε ότι αποτελούν ένα από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα της αρχαιότητας.
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Αθηνά Ρούντου – Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Κατερίνη Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Πηγή : τρομακτικό



Η πρώτη αναφορά στην ύπαρξη των ζυμαρικών χρονολογείται γύρω στο 1000 π.χ., στην αρχαία Ελλάδα, όπου η λέξη “λάγανον” περιέγραφε μία φαρδιά πλακωτή ζύμη από νερό και αλεύρι, την οποία έκοβαν σε λωρίδες. Η ζύμη αυτή μεταφέρθηκε και στην Ιταλία από τους πρώτους Έλληνες έποικους γύρω στον 8ο αιώνα π.χ., και μετονομάστηκε σε “laganum” στα λατινικά, τα σημερινά Λαζάνια.

Η πρώτη όμως χειροπιαστή απόδειξη για την ύπαρξη των ζυμαρικών ανήκει σε ευρήματα που ανακαλύφθηκαν σε τοιχογραφίες του 4ου αιώνα π.χ., σε οικισμό των Ετρούσκων βόρεια της Ρώμης, όπου αναπαριστούνται διάφορα σκεύη για το βράσιμο νερού, μία επιφάνεια για την ανάμιξη νερού με αλεύρι, ένας κυλινδρικός πλάστης και ένα εργαλείο κοπής, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα για να κόβουμε τα ζυμαρικά.

Ωστόσο, και στην εποχή μας αναγνωρίζεται η υψηλή θρεπτική αξία των ζυμαρικών αφού βρίσκονται στη βάση της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής, γεγονός που συνιστά τη συχνή εβδομαδιαία κατανάλωσή τους. Αυτό οφείλεται στο ότι τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν το καλύτερο καύσιμο του ανθρώπινου οργανισμού, μιας και η αργή διάσπασή τους διατηρεί την ενέργεια στο σώμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αξίζει να αναφερθεί σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν, ότι μία κανονική μερίδα από μακαρόνια (100 γρ) περιέχει λιγότερο από 2 γραμμάρια λίπους και μόνο 342 θερμίδες, δηλαδή περίπου 14% των καθημερινών μας αναγκών σε θερμίδες, ενώ μας δίνει 75 γραμμάρια υδατάνθρακες και 13 γραμμάρια πρωτεΐνες. Ταυτόχρονα, τα ζυμαρικά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο. Επιπλέον, συνδυάζοντας τα ζυμαρικά με σάλτσες λαχανικών, κόκκινο κρέας, πουλερικά ή ψάρια, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ θρεπτικό γεύμα.

Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα ζυμαρικά μπορούν να καταναλωθούν από όλους ακόμα και από την τρίτη ηλικία, λόγω του ότι είναι εύπεπτα, δεν χρειάζονται ιδιαίτερο μάσημα και είναι εύκολα και γρήγορα στην προετοιμασία.

Τα φέλη από την κατανάλωση ζυμαρικών πολλαπλασιάζονται όταν αυτά είναι ολικής αλέσεως.

Τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως προσφέρουν όλα τα πολύτιμα συστατικά του φλοιού των σπόρων του σταριού (φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα άλατα, και πρωτεΐνες). Το υψηλό τους περιεχόμενο σε βιταμίνες της ομάδας Β τονώνει το μεταβολισμό και το νευρικό σύστημα, ενισχύοντας την πνευματική διαύγεια και μνήμη!

Επιπλέον, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συγκριτικά με τα ζυμαρικά από κανονικό σιμιγδάλι. Έτσι, βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και σε συνδυασμό με τους σύνθετους υδατάνθρακες συντελούν ώστε να προκαλείται το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως δεν προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να μπορούν να καταναλώνονται και από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, η κατανάλωση ζυμαρικών ολικής αλέσεως δεν προκαλεί απότομες διακυμάνσεις σακχάρου και ινσουλίνης, ρυθμίζοντας καλύτερα το σωματικό βάρος.

Συμπερασματικά, τα ζυμαρικά με τη πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν αποτελούν μια υγιεινή διατροφική επιλογή που μπορεί να καταναλώνεται χωρίς τύψεις αφού μας παρέχει συγχρόνως πλούσια γεύση και θρέψη!

life2day.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger