+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αποθήκευση στο ψυγείο και τον καταψύκτη



Αρκετοί καταναλωτές φαίνεται να αγνοούν τους κίνδυνους που εγκυμονεί η ακατάλληλη αποθήκευση την τροφίμων στο ψυγείο... Τρόφιμα τα οποία είναι αποθηκευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο ή σε ακατάλληλες θερμοκρασίες είναι δυνατόν να μολυνθούν με βακτήρια, και μπορούν έτσι να προκληθούν διάφορες ασθένειες.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για την αποθήκευση των τροφίμων τόσο στο ψυγείο όσο και στον καταψύκτη.

Αποθήκευση στο ψυγείο
Πηγή τρομακτικό

Διατηρήστε το ψυγείο κρύο, μεταξύ 1oC και 4 oC. Σε αυτήν την συγκεκριμένη κλίμακα θερμοκρασιών, τα βακτήρια που χαλούν τα τρόφιμα, αναπτύσσονται πολύ πιο αργά. Γενικότερα, υπάρχει διακύμανση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα από εποχή σε εποχή. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγχετε την θερμοκρασία.

Διατηρήστε τα τρόφιμα είτε τυλιγμένα είτε σε καλυμμένα δοχεία. Σφραγίστε τα δοχεία καλά έτσι ώστε να αποτραπεί η απώλεια υγρασίας και η απορρόφηση ξένων προς το τρόφιμο οσμών.

Μεταφέρετε το περιεχόμενο ανοιγμένων κονσερβών σε καθαρά δοχεία.

 Είναι ασφαλές να διατηρείται ανοιγμένες κονσέρβες στο ψυγείο, αλλά είναι δυνατόν έτσι να υπάρξει αλλοίωση της γεύσης του περιεχομένου της κονσέρβας.

Διατηρήστε τα ωμά κρέατα σε ξεχωριστά πλαστικά πακέτα ή σε μπολ, στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου. Αυτό θα προφυλάξει την μετατόπιση των χυμών των κρεάτων σε άλλα τρόφιμα. Το χαμηλότερο ράφι του ψυγείου συνήθως είναι και το πιο ψυχρό.

Αποθηκεύστε τα τρόφιμα αμέσως. Αποφύγετε να αφήσετε τρόφιμα που αλλοιώνονται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ.

Για γρηγορότερη ψύξη, αποθηκεύστε τα μαγειρεμένα φαγητά σε μικρές ποσότητες και σε χαμηλά δοχεία. Σε μεγάλες ποσότητες τροφίμων η θερμοκρασία πέφτεί κάτω από 4 0C πολύ πιο αργά.

Αποφύγετε να υπερφορτώσετε το ψυγείο σας με τρόφιμα. Ο κρύος αέρας χρειάζεται χώρο για να κυκλοφορήσει.

Χρησιμοποιήστε τις ειδικές θήκες που βρίσκονται στο ψυγείο. Το κρέας έτσι διατηρείται περισσότερο κρύο και έτσι παραμένει φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα. 

Παρόλα αυτά, τα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται στις χάρτινες συσκευασίες και όχι στις ειδικές θήκες που βρίσκονται στην πόρτα γιατί στο συγκεκριμένο μέρος του ψυγείου υπάρχουν οι μεγαλύτερες απώλειες ψύξης.

Αποθήκευση στον καταψύκτη

Για μακροχρόνια διατήρηση των τροφίμων στον καταψύκτη, η θερμοκρασία κατάψυξης θα πρέπει να είναι κάτω από -18oC. Γενικότερα, όσο πιο κρύος είναι ο καταψύκτης, τόσο καλύτερη είναι η διατήρηση. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά η θερμοκρασία του καταψύκτη.

Αποθηκεύστε τα αγορασμένα τρόφιμα, στις αρχικές τους συσκευασίες. Συνήθως, οι εμπορικές συσκευασίες είναι αεροστεγείς.
Πριν να καταψύξετε ένα πακέτο, τοποθετήστε ετικέτα με την ημερομηνία και τον αριθμό των μερίδων.

Οργανώστε τον καταψύκτη. Τοποθετήστε τα παλιότερα τρόφιμα μπροστά, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Ταξινομήστε παρόμοια τρόφιμα μαζί, έτσι ώστε να τα βρείτε ευκολότερα.
Θυμηθείτε πως κάποια τρόφιμα δεν παγώνουν τόσο καλά. 

Τέτοια τρόφιμα είναι η μπανάνα, οι φρέσκες ντομάτες, το μαρούλι, το σέλινο, η μαγιονέζα, οι ωμές πατάτες και όλα τα τρόφιμα τα οποία περιέχουν αυτά τα συστατικά. Η κατάψυξη επηρεάζει την ποιότητα των συγκεκριμένων τροφίμων και όχι την ασφάλεια τους
Recommended Post Slide Out For Blogger