+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων και τα ονομαστήρια του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ευσεβίου.
Χθες το απόγευμα, Σάββατο 21 Ιουνίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσεβίου, στο Παλαιό Καρλόβασι Σάμου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσεβίου Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Λέλος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας και συμμετείχε πλήθος λαού. 

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 22 Ιουνίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Βαθέος Σάμου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε το σύνολο των αρχόντων για την τιμητική παρουσία τους αλλά και για την εποικοδομητική συνεργασία με την τοπική μας Εκκλησία, τους ιερείς και τα μοναχικά τάγματα και τον ευλογημένο λαό απο τον οποίο ζήτησε την αδιάκοπη προσευχητική συμπαράστασή του στο εν γένει πνευματικό, κοινωνικό, Ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.
















Recommended Post Slide Out For Blogger