Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

"Του φιλούσα τις μπότες για να μη με στείλει στον θάλαμο αερίων": 11 επιζώντες του Άουσβιτς μιλούν για τη φρίκη που έζησαν



Στις 27 Ιανουαρίου 1945 200.000 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στον... Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Οι παρακάτω, αν και είναι πια ελεύθεροι, δεν ξέχασαν ποτέ τη φρίκη του πολέμου.

Eva Fahidi, 90

Εκείνη, 18 χρονών και η οικογένειά της μεταφέρθηκαν στο Άουσβιτς το 1944. Έμεινε τελείως μόνη, όταν σκότωσαν τους γονείς και την αδερφή της μπροστά στα μάτια της.
Πηγή : τρομακτικό

Jerzy Ulatowski, 83

Ήταν μόλις 13 χρονών όταν πέρασε τις πύλες του Άουσβιτς. Για καλή του τύχη όμως κατάφερε να αποδράσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του τον Ιανουάριο του 1945, χάρη σε μια διακοπή ρεύματος. Δεν ξέχασε όμως ποτέ τα όσα έζησε εκεί.

Jadwiga Bogucka, 89

Κρατώντας μια φωτογραφία της από τα 19 της χρόνια -τότε την πήγαν στο Άουσβιτς- προσπαθεί ακόμα και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά να κοιμηθεί τα βράδια. Οι εφιάλτες όμως δε λένε να φύγουν με τίποτα.

Jacek Nadolny, 77

Ήταν μόλις 7 χρονών, όταν μαζί με την οικογένειά του μπήκαν στο τρένο με προορισμό το Άουσβιτς. Ευτυχώς κατάφεραν όλοι τους να βγουν ζωντανοί από εκεί.

Halina Brzozowska, 82

Στα 6 της χρόνια, την πήγαν στο Άουσβιτς. Δεν θέλει να μιλάει για εκείνα τα χρόνια, αλλά νιώθει τεράστια οργή γιατί της κλέψανε τόσο άδικα τα παιδικά της χρόνια, αναγκάζοντάς την να μεγαλώσει απότομα.

Danuta Bogdaniuk-Bogucka, 80

Στα 10 της χρόνια πήγε στο Άουσβιτς και έγινε ένα από τα χιλιάδες παιδιά που πήραν μέρος στα πειράματα του παρανοϊκού γιατρού Josef Mengele.

Marian Majerowicz, 88

Στα 17 του μπήκε στο Άουσβιτς. Εκεί συνάντησε τυχαία τον πατέρα του, ο οποίος τον πληροφόρησε πως η μητέρα και η αδερφή του δεν ζούσαν πια -είχαν επιλεγεί για τους θαλάμους αερίων. Λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή και εκείνος. Και ο Marian έμεινε μόνος τους.

Erzsebet Brodt, 89

Λίγο πριν μπει στο τρένο για το Άουσβιτς, στα 17 της χρόνια, είδε πως έβαζαν σε διαφορετικά βαγόνια τους άρρωστους και τις εγκύους. Όταν τελικά έφτασαν στον προορισμό είδε έντρομη πως σε εκείνα τα βαγόνια ήταν όλοι τους νεκροί.

Lajos Erdelyi, 87

Όταν τον απελευθέρωσαν από το Άουσβιτς ζύγιζε μόλις 30 κιλά. Προσπάθησε να φτάσει σπίτι του, αλλά κατέρρευσε στο δρόμο. Ευτυχώς ένας αγρότης τον πήγε στο νοσοκομείο. Κρατάει το σκίτσο ενός φίλου του στο Άουσβιτς, που περιγράφει όλη τη φρίκη που έζησε εκεί.

Laszlo Bernáth, 86

Επιβίωσε χάρη στο πρακτικό μυαλό του πατέρα του -αν και ήταν 15 εκείνος είπε ψέματα για την ηλικία του, ώστε να μην χωριστούν. Όσο καιρό βρισκόταν στο στρατόπεδο, δεν είχε ιδέα για τους θαλάμους αερίων.

Sam Pivnik, 89

Γλίτωσε το θάλαμο αερίων όταν ξέσπασα σε λυγμούς και με ό,τι δυνάμεις είχα, έπεσα στα πόδια του Josef Mengele και άρχισα να φιλάω τις μπότες του. Αν και εκείνος σιχαινόταν όσο οτιδήποτε άλλο τους Εβραίους, δεν έκανε το παραμικρό
Recommended Post Slide Out For Blogger