Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Μάθε τι δεν πρέπει να καθαρίσεις με ξίδι



Μάθε τι δεν πρέπει να καθαρίσεις με ξίδι...

Μαρμάρινους πάγκους
Το οξύ που περιέχεται στο ξίδι μπορεί να καταστρέψει τη φυσική πέτρα. Χρησιμοποίησε, για να καθαρίζεις τις μαρμάρινες επιφάνειες, απορρυπαντικό για τα πιάτα με λίγο ζεστό νερό.
 
 
 
 
Πηγή : Τρομακτικό

Λεκέδες από αυγό
Αν σου πέσει ένα αυγό στο πάτωμα, μη χρησιμοποιήσεις ξίδι για να το καθαρίσεις. Το ξίδι μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το καθάρισμα της επιφάνειας.

Σίδερο
Το ξίδι μπορεί να καταστρέψει το σίδερό σου. Έτσι, καλό είναι να μην το καθαρίζεις με αυτό. Για να είστε σίγουροι ότι θα γίνει σωστή δουλειά, ακολουθήστε τις ακριβείς οδηγίες του κατασκευαστή.

Διάφοροι λεκέδες
Λεκέδες από γρασίδι, μελάνι, παγωτό και αίμα δεν βγαίνουν με σκέτο ξίδι. Τείνουν να κάθονται πολύ γρήγορα στο ύφασμα και δεν ανταποκρίνονται καθόλου στο οξύ.

Ξύλινα πατώματα
Οι γνώμες διίστανται για τα ξύλινα πατώματα. Άλλοι λένε πως το ξίδι τα καθαρίζει τέλεια και άλλοι το αντίθετο. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς κάποιο καθαριστικό ειδικό για ξύλινα πατώματα ή αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε ξίδι, διάλυσέ το πρώτα σε νερό και δοκίμασέ το σε κάποιο μικρό σημείο, πριν καταστρέψεις όλο το πάτωμα
Recommended Post Slide Out For Blogger