Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Όχι όπως θα θέλαμε εμείς ή σε ‘μας ταιριάζει…

Ιερομόναχος π. Ιάσων
Ο Χριστός δε δίνει μια πνευματικότητα, ούτε μας χαρίζει έναν δρόμο που θα κάνει τη ζωή μας απλώς καλύτερη. Κάποιος μου ‘πε χθες «η πνευματικότητά μου μοιάζει μ’ εκείνη του Χριστού, γι’ αυτό το λόγο πηγαίνω στην Εκκλησία». Ο Χριστός δε δίνει πνευματικότητα. Ο Χριστός εγκαινιάζει μια νέα πραγματικότητα. Αν σ’ αυτήν την πραγματικότητα, ο καθένας βάζει μπροστάρη τα δικά του πράγματα, αυτά που πιστεύει ο ίδιος κι άλλος κανένας, τότε είναι σα να παίρνει χώμα και να το ρίχνει στα μάτια του αρνούμενος να ζήσει αυτή την πραγματικότητα, η οποία χαρίζεται σε όλους το ίδιο.
Πηγή : ΠεμπτουσίαΔε μπορούμε να λέμε ότι είμαστε του Χριστού κι απ’ την άλλη να πιστεύουμε τα δικά μας. Ο Χριστός φανερώνεται όπως είναι και μας λέει «παιδιά, Αυτός είμαι. Δείτε με όπως ακριβώς είμαι, όχι όπως θέλετε εσείς». Αν βλέπουμε τον Χριστό όπως εμείς θέλουμε, κάνουμε σαν τους Ιουδαίους που στο πρόσωπό Του έβλεπαν έναν επίγειο βασιλιά. Ο Θεός ο δικός μας φανερώνεται στη Δόξα του Μαρτυρίου. Στον Εσταυρωμένο της Εκκλησίας υπάρχει η επιγραφή από πάνω που λέει «ο Βασιλιάς της Δόξας»… Μα ποιας δόξας; Αυτός εδώ είναι καρφωμένος πάνω στο ξύλο! Τι παράδοξος Θεός στ’ αλήθεια;
Η ταπείνωσή Του είναι η Δόξα Του, κι αυτό είναι σκάνδαλο για τον κόσμο ή βλακεία εξίσου. Χωρίς αγία ταπείνωση δεν μπορούμε να ζήσουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Και στην αγία ταπείνωση δεν χωράει «η δική μου, η δική σου πνευματικότητα». Τίποτε δικό μας δεν χωράει. Χωράει μόνο η Αλήθεια: για χάρη μας ολάκερος Θεός έγινε φτωχός και ξυπόλητος. Εμείς πόσο μπορούμε να φτωχύνουμε για να Τον συναντήσουμε; Ας φτωχύνουμε απ’ τους εγωισμούς μας, για να δούμε τον Θεό «καθώς εστί», όπως ακριβώς δηλαδή είναι και όχι όπως θα θέλαμε εμείς ή σε ‘μας ταιριάζει…
Recommended Post Slide Out For Blogger