Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού,της παρακλήσεως στην Παναγία και η ομιλία που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη αυτή τη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.+++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 7.15 π.μ.με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης . +++ Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 6.15μ.μ. στον Σύνδεσμο Αγάπης 'ο Ιερός Χρυσόστομος" στην οδό Πυργοτέλους 3 στο Παγκράτι, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναουση με θέμα : Αγία Φιλοθέη -Η κυρά των Αθηνών .Στις 5.30μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού.+++Με την ακολουθία του εσπερινού αυτήν την Κυριακή ξεκινά η κατανυκτική περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.Αυτήν την Κυριακή λοιπόν 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Α κατανυκτικού εσπερινού της συγνώμης .Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία στο Αρχονταρίκι .Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή +++ Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής από 1η έως 4 η Μαίου 2026 στο Ιερό Νησί της Πάτμου.Πληροφορίες στη σελίδα μας .

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Σιωπή : Η γλώσσα του μέλλοντος αιώνος


Της Τρισεύγενης Καπράνου
Θεία δίκη,ασύμμετρο φαινόμενο,πολιτικές σκοπιμότητες,λόγοι, αντίλογοι, έριδες,αντιπαραθέσεις..Ποιός φταίει για την καταστροφή;Φταίει η αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση, φταίει ο πρωθυπουργός, φταίει το κακό το ριζικό μας;φταίει ο θεός που μας μισεί;(όπως λέει και ο Βάρναλης)..Λόγια,λόγια...Τα λόγια είναι έγκοπα.
Φέρνουν κόπο,κούραση, εξάντληση...Η Σφίγγα της ερήμου δε μιλά,μένει εκεί,φέρνει ελπίδα.Η Σφίγγα έξω από τη Θήβα μίλησε..Μίλησε και έπεσε και έγινε χίλια κομμάτια..Ό,τι και να ακούμε καλό είναι να μη μιλάμε,ή αν μιλάμε ας γίνεται με σύνεση και όχι με εμπάθεια..Γιατί στα πολλά τα λόγια κάπου θα αστοχήσουμε,κάτι θα παρερμηνευτεί..Υπάρχει ήδη τεταμένη κατάσταση,υπάρχει θυμός.Ας καταλαγιάζουν τα λόγια και ας μη φουντώνει κι άλλη πυρκαγιά στη ψυχή μας.Ας χρησιμοποιούμε τον ηγεμόνα λόγο σωστά και όμορφα..Γιατί πίσω από το λόγο ελλοχεύουν άλογα πάθη,μίση και εμπάθειες..Ωφείλουμε εξάλλου την ανάλογη σιωπή και προσευχή στα θύματα και όχι να κάνουμε παράχρηση της τραγικής κατάστασης για να αναπτύξουμε τις απόψεις μας..Η σιωπή είναι η ευγενέστερη γλώσσα,η γλώσσα του μέλλοντος αιώνος... Καλησπέρα!
Recommended Post Slide Out For Blogger