Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού ,η παράκληση της Παναγίας και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Γερόντισσας Φιλοθέης της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας. +++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού,της παρακλήσεως στην Παναγία και η ομιλία που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη αυτή τη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.+++Με την ακολουθία του εσπερινού αυτήν την Κυριακή ξεκινά η κατανυκτική περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.Αυτήν την Κυριακή λοιπόν 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Α κατανυκτικού εσπερινού της συγνώμης .Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία στο Αρχονταρίκι .Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Πανήγυρις 2018 Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος"



Μέσα σε κλίμα  κατανυκτικό  εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης «ο Ιερός Χρυσόστομος» που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου  τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου.

Στην Ιερά Ακολουθία παρέστη πλειάδα ιερέων  αλλά και πλήθος κόσμου που  ήρθε στην πανήγυρη του Αγίου, που λόγω των δοκιμασιών που υπέστη, ονομάσθηκε  "Μεγαλομάρτυρας μετά τους διωγμούς".
Τα ψαλτικά μελωδήματα  του εσπερινού ,του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, απέδωσαν κατανυκτικά   ιεροσπουδαστές .
Το πρωί  της Τρίτης  13 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και η  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία λειτούργησε ο σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Σάμμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιος,ενώ αμέσως μετά τελέστηκε μνημόσυνο για τους συνεργάτες και τα μέλη του Συνδέσμου. του.
Η Πανήγυρις του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου είναι μία ευκαιρία πνευματικής αφύπνισης και παρηγορίας στο δύσκολο αλλά και τόσο τραχύ δρόμο της σημερινής εποχής.
Χρόνια πολλά στους διακονούντες στον Σύνδεσμό μας.Ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου να αγιάζει και να ευλογεί όλους μας !!





 
Recommended Post Slide Out For Blogger