Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μήπως ετοιμάζουμε την αχαριστία των παιδιών μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για απαιτητικά παιδιά


 π..Εφραίμ Παναούση
Αναρωτιέμαι γιατί τα παιδιά είναι τόσο σκληρά απέναντι στους γονείς τους
Πολλές φορές διακρίνει κάποιος , μία απίστευτη σκληρότητα  στους γονείς τους που δεν μπορείς να την εξηγήσεις.Δεν μπορείς να βρείς μικρές ή μεγαλύτερες δικαιολογίες για αυτές τις σκληρές πρακτικές.Αλήθεια πόσο μερίδιο ευθύνης μπορεί να έχουν οι γονείς απέναντι σε αυτήν την κατάσταση.
Ακούω γονείς να λένε
-Σε μένα που τα έδωσα όλα !! Σε μένα να φέρεται έτσι

Για στάσου.Μήπως φταίει αυτό .Μήπως αυτό τα έκανε τόσο σκληρά .Μήπως αυτό τα έπεισε ότι τους αξίζουν όλα και δεν σταματάνε σε καμία επιδίωξη και σε καμία επιθυμία.
Δείτε πόσα πράγματα κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους.Και πολλές φορές για να εξαγοράσουν την καλή συμπεριφορά των παιδιών τους και τη «φιλία» μαζί τους .
Και εκείνα αφού παίρνουν αυτό που θέλουν στη συνέχεια ζητούν και άλλα ,και περισσότερα όλο και περισσότερα.και δεν σταματούν,μέχρι να τα πάρουν όλα αφού θεωρούν πως όλα είναι δικά τους.
Και αλίμονό σου αν αρνηθείς.
Μήπως ένα μεγάλο μερίδιο σκληρότητας  των παιδιών μας έχουμε εμείς και είμαστε εμείς υπεύθυνοι.
Λαθεμένα τα  απανωτά χατίρια,τα δώρα ακόμα και όταν δεν έχουμε.Ακόμη και η εντύπωση που έχουμε πως έχουμε κάνει το καθήκον μας στα παιδιά, δεν χτίζει υγιείς κόσμους αλλά μικρούς τυραννίσκος που είναι έτοιμοι να πάρουν ότι έχεις δώσει και να ζητάνε το επόμενο.
Έχουμε σκεφτεί άραγε πως από αγάπη δεν πρέπει να τους τα δίνουμε όλα.,Έχουμε σκεφτεί μήπως αγοράζοντας την πρόσκαιρη φιλία τους, εξασφαλίζουμε την παντοτινή μας  έχθρα .
Recommended Post Slide Out For Blogger