Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ελεώνας 2019 -για 4η χρονιά ξανά μαζί...



στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών Ελεώνα Θηβών 
Μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της ομάδος "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η πορεία της εθελοντικής ομάδα «από καρδιάς» διακονίας στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών στον Ελεώνα Θηβών .
Το κέντρο κράτησης νέων τοξικομανών αποτελείται  κυρίως από νέους στην ηλικία που παλεύουν με την ποινή και την απεξάρτηση από τις ουσίες και το αλκοόλ.

Ταυτόχρονα όμως πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο που έχει πολλά να δώσει σε όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Οι επισκέψεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.
 Η παρουσία  της  εθελοντικής ομάδος " από καρδιάς" και η απασχόληση μαζί με τα παιδιά της κοινότητας , είναι μέρος της θεραπείας τους στον αγώνα που δίνουν από τις εξαρτήσεις ,αλλά και η βελτίωση με τη προσωπική τους εργασία των συνθηκών της ζωής τους .
Ήδη πέρυσι δημιουργήσαμε κατασκευές από πηλό ,χαρτί, ξύλο, ζωγραφική.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε πολιτιστικές μουσικές εκδηλώσεις .
Με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, κρατώντας τις δοκιμασμένες συνταγές, θέλουμε να  εντάξουμε μικρές απόπειρες μαθημάτων Αγιογραφίας ,αλλά και άλλων κατασκευών .
Σε αυτήν την διακονία μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους θεραπευτές αλλά κι τη διεύθυνση του κέντρου για την υποστήριξη και βοήθειά τους.
Το σημαντικό όμως είναι ότι  υπενθυμίζουμε σε αυτούς τους ανθρώπους το ενδιαφέρον μας για αυτούς .Με την παρουσία μας θα θέλαμε  να σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο ώστε με τη δύναμη της αγάπης του Θεού,να ξαναβρούν τη δική τους  σωστή πορεία της ζωής τους.
Ευχηθείτε ο Θεός να δυναμώνει και να ευλογεί την διακονία  και αυτή τη χρονιά

Recommended Post Slide Out For Blogger