Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Υποδοχή και φιλοξενία της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς Βόλου στο Μοναστήρι μας !!


Μία ιδιαίτερη ευλογία ετοιμαζόμαστε πρώτα ο Θεός να δεχτούμε και να ζήσουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Πιο συγκεκριμένα ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε Ιερό τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας που φυλλάσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς Βόλου.Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.Ιγνατίου και την συγκατάθεση της σεβαστής Γερόντισσας Νυμφοδώρας  της Ιεράς Μονής Ξενιάς, δόθηκε η ευλογία και άδεια προκειμένου να ευλογηθεί το Μοναστήρι μας και οι πιστοί που θα προσέλθουν να την ασπασθούν.Κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα τελεσθούν πολλές Ιερές ακολουθίες προς τιμήν της Αγίας Ζώνης .

Θεία Λειτουργία στη Χρυσοπηγή

Η ακολουθία του  Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής  την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 7.00 π.μ. με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Η απομόνωση δεν είναι φιλία με τον Θεό, αλλά φιλία του μοναχού με τον εαυτό του



Γέροντας Ελισαίος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας
Λέγει λοιπόν, όλοι μας θέλομε να νιώθουμε κατάφαση της υπάρξεώς μας μέσα στο περιβάλλον. Δεν μπορούμε να ζήσουμε φυσιολογική ζωή εάν δεν νιώθουμε ότι μας αγαπούν, ότι μας εκτιμούν, ότι μας υπολογίζουν, ότι μας σέβονται και μας αναγνωρίζουν.
Αλλά για να μας αγαπούν, να μη μας αποδίδουν κατηγορίες, πρέπει να έχουμε σεμνότητα. Να γινόμαστε σεβαστοί. Να έχουμε τέτοια συμπεριφορά που να μην μπορούν οι άλλοι να μας πουν τίποτε. Ελεύθεροι, χαρούμενοι άνθρωποι, οι οποίοι παρίστανται ενώπιον του Θεού, αλλά και στέκονται σωστά απέναντι στους ανθρώπους.
Διότι, για να μη σε υπολογίζει ο άλλος, για να μη σε θέλει, να μη σε εκτιμά, σημαίνει ότι του δίνεις δικαιώματα και αφορμές. Δείχνεις ότι δεν τον αγαπάς, δεν θυσιάζεσαι, δεν κουράζεσαι, δεν συμπεριφέρεσαι με σεβασμό. Ο μοναχός που πετυχαίνει στην κοινωνία του μοναστηριού, που είναι κοινωνία αγίων πρώτιστα και μετά οργανισμός, ξεπερνά τα ανθρώπινα και πορεύεται «άμωμος εν οδώ», άμωμος σε κάθε αναστροφή που λέγει και ο Απόστολος.
Πηγή : Πεμπτουσία
Recommended Post Slide Out For Blogger