+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουνίου , με την ευκαιρία των εορτών των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου και Αγίων Αποστόλων αντιστοίχως.Οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν στις 7.00 π.μ.+++Mαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ελληνικό Πάσχα στο Ντόρτμουντ

Συγκινητικές εικόνες από την ορθόδοξη εκκλησία
Έξω από τα σύνορα της Ελλάδας ζει ακόμα μια Ελλάδα σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης. Ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού ξενιτεύτηκε πριν από χρόνια στη Γερμανία, ένα μεγάλο παρέμεινε εδώ και, δυστυχώς λόγω της σημερινής κατάστασης στην πατρίδα, το κομμάτι αυτό αυξάνεται πάλι στις μέρες μας.
Οι Έλληνες του Ντόρτμουντ της Γερμανίας τίμησαν και πάλι τις άγιες ημέρες των Παθών, στην ορθόδοξη εκκλησία, μια Ευαγγελική εκκλησία που τους έχει παραχωρηθεί. Με κατάνυξη και συγκίνηση οι οικογένειες των Ελλήνων πήραν μέρος στην περιφορά του Επιταφίου και παρακολούθησαν τη Λειτουργία της Ανάστασης.
Πηγή:Newqbeast.gr 



Όπως γράφουν οι συντάκτες του ελληνικού blog http://ellinas-dortmund.blogspot.com «‘’Των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία" όπως λέει και ο Δ.Σαββόπουλος και την περίοδο αυτών των άγιων ημερών αυτός ο "γαλαξίας" φωτίζει τις ψυχές όσων είναι εντός και εκτός συνόρων. Ο ελληνισμός δίνει κάθε χρόνο το παρόν στον εορτασμό του Πάσχα. Σ΄αυτή τη μαγική στιγμή που ο χρόνος περνάει μέσα από τις ψυχές των ανθρώπων και γίνεται ελπίδα. Οι υπόλοιποι κάτοικοι της πόλης κοιτούν με περιέργεια από τα παράθυρα τον Επιτάφιο των Ελλήνων.. Κοιτούν και αναρωτιούνται τι παράξενη φυλή είναι αυτή που γίνεται ένα γύρω από το "Άξιον Εστί" και γύρω από το "Χριστός Ανέστη"... Από τη Γερμανία και από το Dortmund οι Έλληνες φέτος εύχονται τα πάθη της Πατρίδας μας να τα ακολουθήσει σύντομα η Ανάσταση. Οι Έλληνες κουβαλάνε στα χέρια τον Σταυρό και τον Επιτάφιο τους. Οι Έλληνες πεθαίνουν και ανασταίνονται κάθε χρόνο στους αιώνες των αιώνων!»

 
Recommended Post Slide Out For Blogger