Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Προσέχεις το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου - Ένα βιβλίο του Μακαριστού πρώην Μητροπ.Πειραιώς κυρού Καλλινίκου

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή



Η ανθρώπινη κοινωνία είναι ένα μωσαϊκό. Κάθε άνθρωπος έχει την ιδιαιτερότητά του, το χαρακτήρα του, τις συνήθειές του, τις αδυναμίες του, τις κλίσεις και τις προτιμήσεις του.

Στον τρόπο της συμπεριφοράς μας παίζει μεγάλο ρόλο η αγωγή που πήραμε από το σπίτι μας. Μία οικογένεια με πνευματικά ενδιαφέροντα, με νοικοκυρεμένη ζωή, επιδρά πολύ θετικά στο χαρακτήρα των παιδιών που ανατρέφει. Μία οικογένεια με κακές συνήθειες με μη έντιμη ζωή, με αθεϊστικές αντιλήψεις, που οι σύζυγοι διαπληκτίζονται, επιδρά δυσμενώς στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών που γεννιούνται. Οι παλαιοί έλεγαν: «Πάρε άνθρωπο από ανθρώπους και σκυλί από μαντρί» – για να δείξουν ότι στην όλη προσωπικότητα του ανθρώπου έχουν σοβαρό λόγο οι παραδόσεις της οικογενείας του και γενικότερα το περιβάλλον της οικογενείας που έζησε και αναπτύχθηκε.

Πάσχα 2024 στο Λουγκουζί της Ουγκάντας

 

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Πάσχα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας που αποτελεί Ιεραποστολική προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου  Αττικής .Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π.Γεώργιος Νυόμπι τέλεσε την ακολουθία το βράδυ  του Μεγάλου Σαββάτου,ενώ πλήθος πιστών προσήλθαν στην εκκλησία προκειμένου να εορτάσουν την Μεγάλη εορτή .Μετά το πέρας της ακολουθίας προσήλθαν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας .Την επόμενη μέρα Κυριακή του Πάσχα ετοιμάσθηκε το πασχαλινό φαγητό και οι πιστοί έφαγαν όλοι μαζί βιώνοντας τη χαρά της Αναστάσεως .Ο Θεός να ευλογεί όλους τους πιστούς του Λουγκουζί και τον π.Γεώργιο αλλά και όλους τους Έλληνες που βοηθούν με κάθε υλικό και πνευματικό τρόπο την υπόθεση της Ιεραποστολής .


Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Ακολουθία του εσπερινού ,παράκληση της Παναγίας και ομιλία



Την Τετάρτη 8 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,η παράκληση της Παναγίας και θα ακολουθήσει ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον Ηγούμενο της Μονής π.Εφραίμ Παναούση με θέμα την Ανάσταση  του Χριστού.

Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής -Πρόγραμμα ακολουθιών Μαίου 2024


Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου   7.00π.μ.Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

6.00μ.μ. Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου .(Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου θα τεθούν σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων που φυλλάσονται στην Ιερά Μονή)

7.00μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος . Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι μικρή πνευματική ομιλία

Μεγάλη Πέμπτη  2 Μαΐου –( Μυστικού Δείπνου) 7.30π.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

6.30μ.μ. Ακολουθία των Αγίων Παθών .

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Σε λίγο Ανάσταση !!

 Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής . Περιμένοντας την Ανάσταση !!








Μεγάλη Παρασκευή 2024 στο Λουγκουζί της Ουγκάντας

Με  κατάνυξη τελέστηκε η ακολουθία του επιταφίου θρήνου στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στο Λουγκουζί της Ουκάντας και αποτελεί ιεραποστολική προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Την Ιερά ακολουθία τέλεσε  ο εφημέρις του ναού π. Γεώργιος Νιόμπι. Πλήθος από τους ορθοδόξους προσήλθε στις ιερές ακολουθίες προκειμένου να συμμετάσχει  στηνακολουθία της ημέρας και να προετοιμαστεί για το Άγιο Πάσχα .Μετά το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του επιταφίου που έφτιαξαν πιστοί με λουλούδια από τον κήπο της ιεραποστολής γύρω από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. ο Θεός να ευλογεί τους πιστούς της ιεραποστολής μας καθώς και όλους εκείνους τους χριστιανούς που με κάθε τρόπο βοηθούν την ιεραποστολική μας προσπάθεια ,Καλή ανάσταση σε όλους !!



Iερές ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδος 2024 στο εκκλησάκι μας


Mε ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκαν οι  ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος  από τον π.Γεώργιο Ναντιρασβίλι στο εκκλησάκι  της  Ιεράς Μονής  Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι .Πλήθος προσκυνητών προσήλθε  προκειμένου να συμμετέχει στις  Ιερές Ακολουθίες και να προετοιμασθεί για την υποδοχή του Πάσχα.

Καλή και ευλογημένη Ανάσταση σε όλους !!

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Μεγάλη Παρασκευή 2024 στη Χρυσοπηγή .




 Mε ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα η ακολουθία του επιταφίου θρήνου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Πλήθος προσκυνητών προσήλθε στην Ιερά Μονή προκειμένου να συμμετέχει στην Ιερά Ακολουθία και να προετοιμασθεί για την υποδοχή του Πάσχα.
Καλή και ευλογημένη Ανάσταση σε όλους !!

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Vizitați Sfânta Mănăstire Panagia Chrysopigi Polydendri, Attica - Grecia -Unde ne aflăm - Program de vizitare

 

Sfânta Mănăstire Panagia Ηrysopigh este situată în Polydendri, Attica (kilometrul 32 pe șoseaua națională Atena-Lamia, Str. Arhiepiscop Hristodoulou). Click pe link: google-map



Sfânta Mănăstire Panagia ΗrysopighI este asociată cu veșnicul de pomenire IPS Kalinic, Mitropolitul Pireului, cel care a fost ctitorul mănăstirii.

Mănăstirea a fost înființată în anul 1973 de către Starețul arhim. Kalinic Karousos și arhimandriții Hristodoulos Paraskevaidis (mai târziu Arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii) și Ambrosios Lenis (acum fostul Mitropolit al Kalavritei).

Starețul mănăstirii este în prezent arhimandritul EfrEm Panaousis.

Μεγάλη Εβδομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στο εκκλησάκι μας

 

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού θα τελεσθούν και φέτος οι ιερές ακολουθίες για τη Μεγάλη εβδομάδα και το άγιο Πάσχα 2024  στο εκκλησάκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο  27  Απριλίου  7.15 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θ. Λειτουργία (Ανάστασις του Λαζάρου)

Κυριακή 28  Απριλίου (Των Βαίων) 7.15π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανεμηθούν τα βάγια .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί στο αρχονταρίκι  η κλήρωση της Πασχαλινής Λαχειοφόρου για το εκκλησάκι μας .Ακολουθεί πνευματική ομιλία.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου-Στέντορος 4 Παγκράτι -Μαΐου 2024

Μεγάλη Τετάρτη  1 Μαΐου  (της αλειψάσης τον Κύριον)

12.00μ.μ. Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου

6.30μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος

Μεγάλη Πέμπτη  2 Μαΐου -Μυστικού Δείπνου) 7.30π.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Συντροφιά με τον Άγιο Εφραίμ Κατουνακιώτη

O Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης γράφει σε καρκινοπαθή μοναχό ...

«Ο Γέροντας ήταν αλλεργικό άτομο. Η ασθένειά του εκδηλώθηκε από δεκατεσσάρων ετών σαν σβώλοι άμμου στα

μάτια. Την απέκρυψε όμως από τους σχολιάτρους φοβούμενος. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, το 1930, και κατατασσόμενος στον στρατό είχε ήδη μία σοβαρή εκζεματώδη κατάσταση στη άρθρωση του αστράγαλου του δεξιού ποδιού.

Του έδωσαν δύο χρόνια αναβολή στράτευσης με τη διάγνωση: “Ἄτονον ἕλκος, ἰατόν διά τοῦ χρόνου”. Εκμεταλλευόμενος την αναβολή ήρθε στο Άγιον Όρος.

Η ασθένεια τον ακολούθησε. Το πόδι είχε δια βίου το πρόβλημα με εξάρσεις, που πολλές φορές επεκτείνονταν και

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Όσα δεν ξέρω για την εξομολόγηση - Συνεχίζεται η κυκλοφορία του .(Β έκδοση)



Ένα βιβλίο που γρήγορα αγαπήθηκε και διαβάζεται .

Κυκλοφορεί ήδη σε β έκδοση !!

Μοναδικό για πνευματικό δώρο σε ανθρώπους που αληθινά το έχουν ανάγκη.

Ένα βιβλίο του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

Κυκλοφορεί -Ζητήστε το !! Από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

Ένα βιβλίο που μιλά με τρόπο απλό και κατανοητό για την εξομολόγηση και την αναγκαιότητά της από τους πιστούς.

Πάτερ, όλο μου λες να έχω πίστη και πίστη και πίστη..



π.Ιγνάτιος Καζάκος

-Πάτερ, όλο μου λες να έχω πίστη και πίστη και πίστη...Δεν το καταλαβαίνω όμως.Τι θέλεις να μου πεις;Τι σημαίνει να έχω πίστη

-Παιδί μου ευλογημένο,τα πουλιά συνεχίζουν να κελαιδούν ακόμα κι αν το κλαδί τους έχει ραγίσει.Δεν τα νοιάζει.Γιατί;

Πηγή : Προσκυνητής

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Αυτό το Πάσχα ενισχύστε την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα!!

 



(Φωτογραφίες από το σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνος  στην  Ουγκάντα )

Από το καλοκαίρι του 2012 μία Ιεραποστολική φλόγα άναψε στην Ουγκάντα από το μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής. Μία φλόγα που συνεχίζει να καίει και να ζεσταίνει .Γνωρίστε την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα 

Γνωρίστε τη διακονία της ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητάς μας στην Ουγκάντα.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο 

"Από καρδιάς"

Ενισχύστε την δράση μας 

Recommended Post Slide Out For Blogger