.+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 7.15 π.μ. . με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού.+++Σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα ψαλλεί ο Μεγάλος Κανόνας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι .+++ Σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 6.30μ.μ. στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, θα ψαλλεί ο Μεγάλος Κανόνας

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πίστη στο Θεό και ενότητα.....


Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε προσκεκλημένο στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής  στο Πολυδένδρι Αττικής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τον πολιτικό επιστήμονα κ.Κωνσταντίνο Χολέβα ο οποίος μας μίλησε με θέμα :"Μηνύματα από την συμπλήρωση 100 ετών από τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους".Ο κ.Χολέβας αναφέρθηκε στην εποχή που προηγήθηκε των Βαλκανικών πολέμων και υπογράμμισε με έμφαση μερικά σημεία που ο Ελληνισμός ιδιαίτερα πρόσεξε ,εργάστηκε με αυτά και πέτυχε μεγάλα αποτελέσματα που αύξησαν την πατρίδα μας εδαφικά και της χάρισαν όραμα και ελπίδα.
Αυτά τα σημεία ήταν η πίστη στο Θεό,  η αγάπη για την πατρίδα και την Μεγάλη ιδέα ,η συνείδηση ότι οι Έλληνες αποτελούν συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων και των Βυζαντινών προγόνων και ενότητα καρδιών για την επίτευξη του εθνικού σκοπού ,που ήταν η απελευθέρωση των σκλαβωμένων Ελλήνων.Τα μηνύματα αυτά είναι πάντοτε επίκαιρα ,πολύ περισσότερα στις μέρες μας.Ο γλαφυρός αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος του κ.Χολέβα μας κράτησε το ενδιαφέρον και μας ωφέλησε.Μας μετάγγισε τέλος ελπίδα ,πως όλα με τη δύναμη του Θεού και την μεταξύ μας ενότητα θα ξεπεραστούν.Την ομιλία παρακολούθησαν πολλοί προσκυνητές της Μονής.
Recommended Post Slide Out For Blogger