+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουνίου , με την ευκαιρία των εορτών των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου και Αγίων Αποστόλων αντιστοίχως.Οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν στις 7.00 π.μ.+++Mαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Άγιος Παΐσιος και...εκτρώσεις



agios pasiosΤον παρακάτω αυθεντικό διάλογο που διημείφθη  μεταξύ του Αγίου Παϊσίου και του π. Νικοδήμου Μπιλάλη μου τον μετέφερε ο αυτήκοος μάρτυς π. Διονύσιος  Διονυσιάτης και τον καταθέτω για κάθε χρήση απ΄όλους μας.
Έβαινε κάποτε από το Άγιον Όρος ο Άγιος Παΐσιος με το καραβάκι, γεγονός  που στάθηκε βέβαια αφορμή να τρέξει  ο κόσμος κοντά του, όπως τρέχουν οι μέλισσες στα άνθη των λουλουδιών.  
Μεταξύ αυτών και ο εκλεκτός Γέροντας π. Νικόδημος Μπιλάλης, ο οποίος  έκανε  θεάρεστο έργο με την ευλογία και ενθάρρυνση του π. Παϊσίου, στο θέμα των πολύτεκνων οικογενειών και που συνετέλεσε στο να σωθούν  από την έκτρωση  τόσα και τόσα παιδιά και τον ρώτησε:
Πηγή : Ρομφαία
- Γέροντα, έχω μία απορία. Τι γίνονται οι ψυχές των παιδιών που οι μητέρες τους τα σκότωσαν με έκτρωση;
- Άκου να σου πω π. Νικόδημε, είπε ο Άγ. Παΐσιος: Μου λέει ο λογισμός, πως ο καλός Θεός θα πάρει τις ψυχές αυτών των παιδιών που στερήθηκαν το δώρο της ζωής και θα τις βάλει στον Παράδεισο.
Στη συνέχεια θα πάρει τις ψυχές των βρεφοκτόνων γονέων και των δολοφόνων ιατρών που συντελούν στο πάνφρικτο αυτό έγκλημα και θα τις βάλει στην κόλαση αν δεν μετανοήσουν ειλικρινά, συνέχισε τον λόγο του ο Παΐσιος απευθυνόμενος προς τον π. Νικόδημο
Recommended Post Slide Out For Blogger