Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Μικρός απολογισμός δράσης 2017-2018 στο κέντρο κράτησης Νέων Αυλώνα


Με το κείμενό μας αυτό θέλαμε να εκθέσουμε μερικές από τις δράσεις  τις οποίες μαζί με τα παιδιά του Αυλώνα πραγματοποιούμε με την ομάδα «από καρδιάς» στο ΕΚΝΑ.
Ξεκινώντας  εδώ και δύο χρόνια δειλά αρχικά,πιο σταθερά στη συνέχεια, με τη συνεργασία της διεύθυνσης  και  της Κοινωνικής υπηρεσίας του ΕΚΝΑ  ,προσπαθήσαμε να σταθούμε κοντά σε αυτά τα παιδιά ανοίγοντας ένα  μικρό παράθυρο ελπίδας στη ζωή τους  .
Η επαφή μας με αυτά τα παιδιά που παραμένουν παιδιά ,ακόμα κι αν είναι λασπωμένα,ήταν για μας εμπειρία μεγάλη.Προσπαθήσαμε να τους πλησιάσουμε χωρίς να τους κρίνουμε .Σποπός μας ήταν και είναι να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε μία ευκαιρία αγάπης  και αυτό για μας ήταν το σημαντικό.
Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα από  συνεργάτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους  και φτιάξαμε ένα μικρό ευέλικτο σχήμα  που αποτελείται κάθε φορά από πέντε πρόσωπα (που έρχονται από την μεγαλύτερη δεξαμενή των είκοσι εθελοντών που ανήκουν στην ομάδα «από καρδιάς» του τμήματος του ΕΚΝΑ).Με αυτή τη πενταμελή ομάδα επισκεπτόμαστε το κατάστημα κάθε Δευτέρα  από τις 10.00π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι.
Δημιουργήσαμε με τα παιδιά  κατασκευές οι οποίες τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν  σε παζάρια τα οποία οργανώνει το κατάστημα με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών που βρίσκονται στο ΕΚΝΑ αλλά και να τους δίναμε εμπράκτως να καταλάβουν την ευλογία του κόπου και την αναγνώρισή τους.
Με αφορμή δύο εορταστικούς πυρήνες  ( τα Χριστούγεννα και το Πάσχα )ετοιμάσαμε μικρές κατασκευές που φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά στη δραστηριότητα της Δευτέρας.
Στον ευρύτερο πλαίσιο της δραστηριότητάς μας εντάχθηκε  ακόμα μία  εκδήλωση.
Η πρώτη όταν ολόκληρη η ομάδα «από καρδιάς» και φίλοι μας τις ημέρες των εορτών μέσα στη φυλακή τραγούδησαν τα κάλαντα μέσα στους χώρους του καταστήματος,μοιράζοντας γλυκίσματα και αγάπη.
Η  δημιουργικότητα και η φαντασία που νιώσαμε να ελευθερώνεται από τα παιδιά ,μας έκανε ιδιάιτερη εντύπωση.Τέλος διακρίναμε συνεγασία και δυνατότητα υπευθυνότητας και πειθαρχίας μέσα από κοινές δράσεις.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους εργάστηκαν γι αυτή τη δυνατότητα που μας δόθηκε και  υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ενεργοποιώντας την εμπειρία που αποκτήσαμε, να δημιουργήσουμε νέους τρόπους δημιουργίας,δράσης και προσφοράς.
Ευχόμαστε η δραστηριότητά μας να συνεχισθεί με σκοπό πρωτίστως τη παροχή αγάπης και βοήθειας στα παιδιά και προσφοράς αγάπης και από τα παιδιά σε όλους μας.
Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.
Για την ομάδα «από καρδιάς»
Recommended Post Slide Out For Blogger