Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Μικρός απολογισμός δράσης 2017-2018 στο κέντρο κράτησης Νέων Τοξικομανών στον Ελεώνα




Μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της ομάδος "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής συνεχίσθηκε για δεύτερη χρονιά η διακονία της εθελοντικής ομάδα διακονίας στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών στον Ελεώνα Θηβών
Οι επισκέψεις έγιναν και φέτος  σε εβδομαδιαία βάση.
Η ομάδα διακονίας «από καρδιάς» στο κέντρο κράτησης νέων Τοξικομανών Ελεώνα αποτελείται από 20  μέλη τα οποία εκ περιτροπής ( πέντε τη φορά) επισκέπτονται το χώρο και εργάζονται με τα ίδια τα παιδιά της κοινότητας.
 Η παρουσία  της  εθελοντικής μας ομάδος  και η απασχόληση των  νέων κρατουμένων, είναι μέρος της θεραπείας τους στον αγώνα που δίνουν από τις εξαρτήσεις ,αλλά και η βελτίωση με τη προσωπική τους εργασία των συνθηκών της ζωής τους .

Εργαστήκαμε και φέτος με βάση τον πηλό, φτιάχνοντας υπέροχες κατασκευές ,διακοσμητικά για τα Χριστούγεννα  αλλά και το Πάσχα .Εργαστήκαμε με ζωγραφική αλλά  και δημιουργήσαμε  και υπέροχες Πασχαλινές λαμπάδες.Ακόμη μαζί με τα παιδιά δημιουργήσαμε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού περιεχομένου ,Πρωτοχρονιάτικη μουσική εκδήλωση με φαγητό μαζί με τους κρατουμένους,  προβολή ταινιών και ομιλία για τις πρώτες βοήθειες και τη λειτουργία της καρδιάς .
Παράλληλα βοηθήσαμε το φιλόπτωχο ταμείο  της κοινότητας με προσφορά ηλεκτρικών σωμάτων ,ανεμιστήρων ,υποδημάτων, αθλητικών ειδών ,φαρμάκων και άλλων.
Οργανώσαμε μαζί τους δύο παζάρια με κατασκευές από τα ίδια τα παιδιά με τη φροντίδα  της  ομάδος μας
Κι το πιο σημαντικό.. βρεθήκαμε μαζί τους,παίξαμε,ακούσαμε τις ιστορίες τους,μοιραστήκαμε,μιλήσαμε ,είμασταν εκεί..
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που από τον προσωπικό τους χρόνο έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν γι αυτά τα παιδιά.Μακάρι το καλό που έδωσαν, να αντιγυρίσει σαν ευλογία σε κείνους και την οικογένειά τους.
Ευχαριστούμε  ακόμα τη διεύθυνση  ,την Κοινωνική υπηρεσία,τους ψυχολόγους και ψυχίατρους της κοινότητας για τη συνεργασία και τη διευκόλυνση στη δραστηριότητά μας
Μακάρι ο Θεός να μας ανταμώσει ξανά το Σεπτέμβριο του 2018 για καινούργια δράση και δραστηριότητα στο ιδιαίτερο και τόσο ευαίσθητο χώρο του Ελεώνα.
Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.

Recommended Post Slide Out For Blogger