+++ Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και η παράκλησ του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 7.00π.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου . +++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 7.15 π.μ.με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου . +++ Ξεκινούν και πάλι μετά τη διακοπή των ημερών του Αγίου Πάσχα οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος" στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. Την πέμπτη 23 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και θα ακολουθήσει η πρώτη ομιλία από τον αρχιμανδρίτη π.Εφραίμ Παναούση .

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Με ιδιαίτερη επιτυχία η δεύτερη παράστασή μας "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά"


Την Παρασκευή 15 Ιουνίου  παραγματοποιήθηκε η  δεύτερη θεατρική παράστασή μας "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου το θέατρο γκλόρια (Ιπποκράτους 7  στην Αθήνα.Μία συγκλονιστική  στιγμή για όλους μας που μας έδωσε να ευκαιρία να θυμηθούμε ,να ζήσουμε ,να τιμήσουμε,να συνεχίσουμε.
Η  παράσταση ανέβηκε και πάλι  από  τη θεατρική ομάδα "από καρδιάς' της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής που ομόρφυνε με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία
Πρόκειται για δυο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους  αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου .
Στη θεατρική μας παράσταση είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιο ο οπόιος μίλησε συγκινητικά στο τέλος της εκδηλώσεως,αλλά και τη συγγραφέα του έργου κ.Ελένη Δικαίου που μίλησε για την αληθινή ιστορία πίσω από τη θεατρική παράσταση.
Πλήθος κόσμου βρέθηκαν σε αυτή τη Μικρασιάτικη γιορτή .
Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ.Ελένη Δικαίου για την τιμή που μας έκανε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα διασκευής και παρουσίασης του βιβλίου «τα κοριτσάκια με τα ναυτικά»  σε θεατρική μορφή. 
.Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως  το θεατρο Γκλόρια και τους συντελεστές που με αγάπη αγκαλιασαν την προσπάθειά μας
Στην παράστασή μας πήραν μέρος  Αγγελική Δασούλα και Αγγελική Παντελή που στήριξαν το  έργο και το συνέχισαν  με τόση  συνέπεια.Τις ευχαριστούμε από καρδιάς πολύ
Στην παράστασή μας συμμετείχαν ακόμα:
Πατέρας -Δημήτρης Παπαδοκοτσώλης
Μαμά- Ειρήνη Χαμακιώτη
Και οι μικρές : Ελένη Παπαπαύλου και Φιλοθέη Χαβαντζόγλου
Χόρεψαν και έπαιξαν  :Θοδωρής Νάσιος , Μάρθα Κυπρή , Γιώργος Αγγελόπουλος, Ντίνα Δημητρακοπούλου, Χρήστος Βλάχος , Χριστίνα Σεφερλή, Ελένη Μαρκοπούλου , Κωνσταντίνα Αγγελόπουλου, Δέσποινα Νιγδελη, Χρήστος Γρίβας,
Διδασκαλία χορών :Χρήστος Γρίβας
Τραγούδησε η Γιάννα Δούμα

Κανονάκι έπαιξε ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης


Δημιουργία Σκηνικών : Μαρία Φουτούγιου, Παναγιώτης Φουτούγιος
Ευχαριστούμε ακόμη τον κ.Σταμάτη Σπανουδάκη για την άδεια να ακουστεί δική του μουσική στην παράστασή μας.
Ευχαριστούμε τον Ηχολήπτη .Σωτήρη Γκρέμο για την βοήθειά του
Ακόμα τους :  τους μουσικούς Παρασκευή Σδούγκου , Ελένη,Στέλιο και Μαρία Σδούγκου
Ευχαριστούμε τέλος όσους με καρδιά βοήθησαν να ανεβεί η παράστασή μας με κάθε τρόπο.
Η θεατρική μας παράσταση ήθελε και πιστέουμε πως το πέτυχε ,στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε, να δώσει ελπίδα ,πίστη και θάρρος σε όλους μας .Ένα πανάρχαιο δηλαδή μυστικό που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, κρατώντας το στα χέρια και την καρδιά τους.
Recommended Post Slide Out For Blogger