+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή !!- Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π) +++ Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελείται στις 7.00μ.μ. η Παράκληση της Παναγίας .+++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου ,την Αίγινα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 6.00π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα.Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή.Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων Δεκεμβρίου 2018


Καθημερινά  στην Ιερά Μονή  στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις Nυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Κυριακή   2  Δεκεμβρίου ( ΙΔ΄Λουκά- ) 6.30π.μ.-10.00 π.μ. ( Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου )Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τρίτη  4 Δεκεμβρίου ( ( Αγίου Σάββα του ηγιασμένου)9.00-12.30π.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία
Τετάρτη   5  Δεκεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο . Στη συνέχεια   ακολουθεί στο αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά θέματα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Κυριακή  9  Δεκεμβρίου ( Ι΄Λουκά-Αγίας Άννης) 6.30π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι και στο παλάισιο των ιστορικών εκδηλώσεων με θέμα: Δεν ξεχνάμε..μαθαίνουμε ξανά την ιστορία,η Θεολόγος κ.Γεωργία Μαυρίκου-Αγγελοπούλου θα μιλήσει με θέμα: Η Γυναίκα κατά την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα
Τετάρτη   12  Δεκεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο . Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι  θα προβληθεί ένα αφιέρωμα στον Άγιο Σπυρίδωνα επίκοπο  Τριμυθούντος.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Σάββατο 15  Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ. Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό τσάι.Με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μονής.Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά δώρων για την καθιερωμένη επίσκεψή μας στο ϊδρυμα Αποκαταστάσεως αναπήρων Στην εκδήλωση θα υπάρξει  Λαχειοφόρος δώρων με λαχνούς αξίας 1 ευρώ για τον ίδιο σκοπό.Προσκλήσεις διατίθενται και στην είσοδο της εκδηλώσεως.
Κυριακή  16 Δεκεμβρίου ( ΙΑ Λουκά .Των Αγίων Προπατόρων 6.30π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τετάρτη  19 Δεκεβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου .Ακολουθεί εσπερινή ομιλία και το ιερό Απόδειπνο
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 8.30π.μ. θα αναχωρήσουμε με πούλμαν από την Ιερά Μονή για το ίδρυμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων στην περιοχή Ανάκασας  Αγίων Αναργύρων ,όπου θα τραγουδήσουμε παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια  και θα δώσουμε  μικρά δώρα στους τροφίμους του ιδρύματος. Για όσους θα έρθουν με δικά τους οχήματα συνάντηση στις 9.15π.μ. στην είσοδο του Ιδρύματος.
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου + Προ της Χριστού Γεννήσεως 6.30π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Ακολουθεί εορταστική εκδήλωση
 8.00μ.μ Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων.Ακολουθία του εσπερινού και Θεία Λειτουργία  του Ιερού Χρυσοστόμου.
Τρίτη  25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα) 5.00π.μ. .Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία του μεγάλου Βασιλείου .Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι θα αντάλλαξουμε ευχές και θα τραγουδήσουμε Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια.
Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου (Σύναξις της Θεοτόκου) 7.30π.μ.-9.30π.μ. .Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τετάρτη  26 Δεκεμβρίου  . 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο . Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία στο Αρχονταρίκι Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
 Σάββατο  29 Δεκεμβρίου  7.00π.μ.-8.30π.μ. .Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου + Μετά την  Χριστού Γέννησιν  6.30π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Recommended Post Slide Out For Blogger