Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Μάγδαλα

0-magdala2

Την ημέρα μνήμης της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής, στις 4 Αυγούστου, στο Μετόχιο της Ρωσικής Πνεματικής Ιεραποστολής στα Μάγδαλα, όπου γεννήθηκε η Αγία, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ και πάσης Γαλιλαίας Κυριακός.
Επίσης συλλειτούργησαν ο Επικεφαλής της Ρωσικής Ιεραποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Μινάγιεφ, κληρικοί της Ιεραποστολής και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Μετά τη Θεία Σύναξη οι συλλειτουργούντες και οι πιστοί εν πομπή πορεύθηκαν στο αγίασμα, όπου έγινε το θαύμα της θεραπείας της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.
Ο Μητροπολίτης Κυριακός μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ΄ , και τόνισε ότι η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή επιδαψιλεύει πλουσίως τη χάρη σε όλους όσοι με πίστη προστρέχουν σε αυτή. Και η χάρη αυτή αισθάνεται ιδιαίτερα σε αυτό τον άγιο τόπο.
Αυθημερόν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής της Ιεράς Μονής Γεθσημανής τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου, Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας Μάρκος της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, πλαισιούμενος απο τον κλειδούχο του Μετοχίου πάντων των Αγίων Προπατόρων στη Χεβρών ιερομόναχο Αλέξιο Αιλισέγιεφ, προσκυνητές κληρικούς από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας, τηρώντας την καθιερωμένη παλαιά παράδοση,  οι αδελφές της Ιεράς Μονής Γεθσημανής προσέφεραν στους προσκυνητές κόκκινα αυγά σε ανάμνηση του θαύματος, το οποίο συνόδευσε το κήρυγμα του Ευαγγελίου από την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή μπροστά στο Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο.
0-magdala1
Recommended Post Slide Out For Blogger