Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής 2012. Φωτογραφίες από τον Εσπερινό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη τελέσθηκε και φέτος  η πανήγυρις της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής στο Πολυδένδρι Αττικής .Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 7.00μ.μ. τελέστηκε η Ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού  , χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Ηγουμένου αυτής Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου .Στην ακολουθία συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος και Νέας Σμύρνης κ.Συμεών, καθώς και πλειάδα ιερέων που ήρθαν ευλαβείς προσκυνηταί της Ιεράς Μονής. Τα ψαλτικά μελωδήματα της εορτής απέδωσαν νέα παιδιά και φίλοι της Μονής. Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ημέρα της εορτής  στις 7.00π.μ. τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. χοροστατούντων και Λειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κ .Ιγνατίου και Πειραιώς κ.Σεραφείμ Συμποσευχόμενος στο Ιερό Βήμα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικος. 
Πλήθος προσκυνητών ήρθε να αποδώσει τιμή στην Μητέρα του Θεού και να την παρακαλέσει για την υγεία της ψυχής και του σώματος .  Το κέρασμα στον αυλόγυρο της Μονής έδωσε μικρό γλυκασμό στους προσκυνητές της πανηγύρεως .Στις 5.30μ.μ. της ιδίας ημέρας  τελέστηκε  η Ακολουθία του εσπερινού και η παράκληση της Παναγίας.
Ευχή όλων μας ο Θεός να μας αξιώνει να προσερχώμεθα ταπεινοί προσκυνηταί της Παναγίας Μητέρας Του και η Ιερά Μονή να αποτελεί καταφύγιο ψυχών.

















Recommended Post Slide Out For Blogger