Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Αφιέρωμα στον Αγιο της Μικρασίας


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου σήμερα και ξεκίνησε η εβδομάδα Μικρασιατικής μνήμης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο αρχονταρίκι η κ.φιλόλογος κ.Στέλλα Δάλλα αναφέρθηκε στη ζωή,την προσφορά του στο γένος αλλά κυρίως στο φοβερό του μαρτύριο, του Αγίου της Μικρασίας Χρυσοστόμου Σμύρνης.Η κ.Δάλλα με τη δύναμη των είκόνων μέσα από ιστορικά αρχεία και φωτογραφίες της εποχής  που επιμελήθηκε ο κ.Άθως Δάλλας ,μας μετέφερε στις μεγάλες ώρες της Ελλάδος.
Συγκλονιστικές  ήταν οι μαρτυρίες  που αφορούσαν  το  φρικτό του μαρτύριο.Η ομιλία ωστόσο με έναν ιδιαίτερο τρόπο μετάγγισε ελπίδα και θάρρος .Πλήθος προσκυνητών παρακολούθησαν το όμορφο αυτό συναξάρι και ευχαρίστησαν την κ.Δάλλα γι αυτό το ταξίδι στην πίστη και την ιστορία.Ευχαριστούμε και εμείς από καρδιάς την κ.Δάλλα .
Στο πλαίσιο της Εβδομάδος Μικρασιατικής μνήμης,θυμίζουμε πως αύριο Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου,στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού  κι αμέσως μετά η παράκληση του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης ενώ στο αρχονταρίκι θα προβληθεί ένα αφιέρωμα στην Μικρασιατική καταστροφή.
Recommended Post Slide Out For Blogger