Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,θα τελεστεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι.+++Σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 6.30μ.μ. στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελεσθεί η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.+++Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία των Χαιρετισμών στην Παναγία.Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία στο αρχονταρίκι.+++Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 7.00μ.μ. στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελεσθεί η πρώτη Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία.+++Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :Xυμούς Ντομάτας ,πελτέ., και χαρτιά κουζίνας .Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο Ευχαριστούμε πολύ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Το στρες βλάπτει όσο πέντε τσιγάρα την ημέρα




Μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ιατρικό κέντρο του Columbia University έδειξε ότι 27% των ανθρώπων που αισθάνονται άγχος, κινδυνεύει από καρδιακή προσβολή.

Οι ερευνητές εξέτασαν έξι προηγούμενες μελέτες που ρωτούσαν τους ανθρώπους, πόσο αγχωμένοι αισθάνονταν και στη συνέχεια παρακολούθησαν τα άτομα αυτά για δεκατέσσερα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων καταγράφονταν οι καρδιακές προσβολές. 
Πηγή:Τρομακτικό


Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που δήλωσαν εξαιρετικά αγχωμένοι είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή προσβολή. Όπως αναφέρει η Dailymail, τα αποτελέσματα αυτά ανάγκασαν τους επιστήμονες να κάνουν παραλληλισμό με τις συνέπειες που προκαλεί το κάπνισμα πέντε τσιγάρων την ημέρα. Παράλληλα το στρες είναι ένοχο για την αύξηση της χοληστερόλης, αλλά και της πίεσης του αίματος, παράγοντες που ευθύνονται για μία ενδεχόμενη καρδιακή προσβολή. 

Τέλος ο παράγοντας του φύλου δεν είναι καθοριστικός άλλα στη περίπτωση της ηλικίας, οι ερευνητές εντόπισαν ότι τα ηλικιωμένα άτομα με αυξημένα επίπεδα άγχους, παρουσιάζουν αυξημένη πίεση που καταλήγει σε έμφραγμα. Το μυστικό είναι απλό: όσο πιο ήρεμος είναι κάποιος στη ζωή του, έχοντας βρει τρόπους να αποβάλει το άγχος, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει να πάθει καρδιακή προσβολή.
lifo.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger