.Tην Τετάρτη 27 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα : Άγιος ΠαπαΔημήτρης Γκαγκαστάθης+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Απειλή για τα έμβρυα το κάπνισμα του πατέρα

Οι μέλλοντες πατέρες πρέπει να σταματήσουν να καπνίζουν σε χώρους όπου βρίσκεται η έγκυος σύντροφός τους... εάν θέλουν να προστατεύσουν το μωρό που περιμένουν από τη θνησιγένεια και τις γενετικές ανωμαλίες, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

Εξετάζοντας 19 προγενέστερες, διεθνείς μελέτες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν μια έγκυος γίνεται παθητική καπνίστρια εξαιτίας του συντρόφου της, αυξάνεται κατά 23% ο κίνδυνος να γεννηθεί το μωρό της νεκρό – και κατά 13% ο κίνδυνος να γεννηθεί με κάποια γενετική ανωμαλία.
Πηγή: Τρομακτικό

Την μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, οι οποίες ανέλυσαν συνδυαστικά τα ευρήματα ερευνών από Βόρειο Αμερική, Νότιο Αμερική, Ασία και Ευρώπη.

Όλες οι μελέτες είχαν διεξαχθεί σε μη καπνίστριες εγκύους, οι οποίες γίνονταν παθητικές καπνίστριες λόγω του συντρόφου τους ή λόγω των συναδέλφων τους που κάπνιζαν στη δουλειά.

Τα συνδυασμένα στοιχεία δείχνουν πως η έκθεση στον καπνό από μόλις 10 τσιγάρα την ημέρα είναι αρκετή για να αρχίσουν να αυξάνονται οι κίνδυνοι για αγέννητα μωρά.

Τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι αυξάνεται ο κίνδυνος κάποιας συγκεκριμένης γενετικής ανωμαλίας, αλλά γενικώς όλων.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι έγκυοι που καπνίζουν εκθέτουν το μωρό τους σε αυξημένο κίνδυνο να γεννηθεί με χαμηλό σωματικό βάρος ή πρόωρα, καθώς και να πάσχει από γενετικές ανωμαλίες, όπως το λαγόχειλο (χειλεοσχιστία) και καρδιολογικά προβλήματα.

Η παρούσα μελέτη, που θα δημοσιευθεί στο τεύχος Απριλίου της επιθεωρήσεως «Pediatrics», δείχνει πως και το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου επικίνδυνο.
Recommended Post Slide Out For Blogger