Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλος Μουφτής Συρίας: Οι δύο Επίσκοποι είναι στην Τουρκία.

 

Ο Μεγάλος Μουφτής της Συρίας, δήλωσε την Κυριακή ότι οι δύο επίσκοποι που απήχθηκαν στη Συρία, είναι ζωντανοί και βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με ένα μέλος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινωνίας».
Εξάλλου, μετά τη συνάντηση με τον Μουφτή της Συρίας, Αχμάντ Μπαντενίν Χασούν στη Μόσχα, η Έλενα Αγάποβα, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινωνίας, ανέφερε:
Οι δύο επίσκοποι Παύλος Γιαζίγκι και Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι ζωντανοί και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος», σύμφωνα με εκθέσεις διαφόρων τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Επίσης, η Γενική Ασφάλεια του επικεφαλής υποστρατήγου Αμπάς Ιμπραχίμ και των Ηνωμένων Εθνών- του απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου Λαχμπάρ Μπραχίμι, δήλωσε ότι συζητήθηκε στο Κατάρ το θέμα των δύο απαχθέντων επισκόπων, όπως ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Ιμπραχίμ έφθασε στο Κατάρ, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα για να δώσει συνέχεια στην υπόθεση των δύο απαχθέντων επισκόπων.
Ο Ελληνο-ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος του Χαλεπίου, Παύλος Γιαζίγκι και ο Σύριος Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθηκαν τον Απρίλιο από ένοπλους άνδρες, ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη βόρεια πόλη από τα τουρκικά σύνορα.
Φέρονταν να κρατούνται από μια μικρή ομάδα ανταρτών στην πόλη Μπσακτίν, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπίου.
Η πρόσφατη απελευθέρωση των εννέα Λιβανέζων σιιτών που απήχθηκαν στην Αζαζ πέρυσι, είχε δώσει ελπίδες ότι οι δύο επίσκοποι θα πρέπει, επίσης, να ελευθερωθούν.
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μαρουάν Σιάρπελ και ο υπουργός Εξωτερικών Αντνάν Μανσούρ, έχουν επιβεβαιώσει ότι οι δύο επίσκοποι είναι ακόμη ζωντανοί.
Επίσης, ο εμίρης του Κατάρ, Σεΐχ Ταμίν Μπιν Χαμίντ αλ Τανί, υποσχέθηκε στον Μαρωνίτη πατριάρχη, Μπεσάρα Ράι, ότι θα βοηθήσει στην επίλυση της υπόθεσης κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Κατάρ την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή:  romfea.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger