Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η Αίγινα τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο

 

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η νήσος Αίγινα την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως

του Θαυματουργού. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μικρός εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) με κατανυκτική πομπή για τη μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Αγίου στον μεγάλο Ιερό Ναό.
Και εν συνεχεία ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος και με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου ,Αργολίδος Νεκταρίου και του Μητροπολίτου Υδρας Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία .
Πηγή Συνοδοιπορία
Στην συνέχεια σχηματίσθηκε στο λιμάνι του νησιού Αιγίνης η λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό όπου έγινε δέηση.
Χιλιάδες πιστοί συμμετέχουν στον εορτασμό και ακολουθούν με πίστη την λιτάνευση του Αγίου Νεκταρίου . Προσκύνημα με πανελλήνια ακτινοβολία, η μονή της Αγίας Τριάδας δεσπόζει στην καρδιά της Αίγινας. Ιδρύθηκε το 1904 από το μητροπολίτη Πενταπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Νεκτάριο Κεφαλά (1846-1920), το γνωστό σε όλους θαυματουργό Άγιο Νεκτάριο.
Ο ιδρυτής της μονής μόνασε σε αυτήν από το 1908 έως το θάνατό του, το Νοέμβριο του 1920. Στις 20 Απριλίου του 1961, με Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Νεκτάριος Κεφαλάς ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.































































Recommended Post Slide Out For Blogger