+++ Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή !!- Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π) +++ Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελείται στις 7.00μ.μ. η Παράκληση της Παναγίας .

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Το ασβέστιο που χρειάζεται ένα παιδί

 

Το ασβέστιο αποτελεί ένα βασικό και αναντικατάστατο μέταλλο για ένα παιδί. Συμβάλλει στην καλή σκελετική του ανάπτυξη και υγεία και όχι μόνο.


Οι ανάγκες σε ασβέστιο ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία και το βαθμό ανάπτυξης ενός παιδιού. Σε γενικές γραμμές, μέχρι την ηλικία των 10 ένα παιδί χρειάζεται να προσλαμβάνει μέσα από τη διατροφή του περίπου 800 mg ασβεστίου ημερησίως. Από τα δέκα έτη και μετά, όπου το παιδί μπαίνει στην εφηβεία και μέχρι την ενηλικίωσή του, οι ανάγκες φτάνουν μέχρι τα 1300 mg ημερησίως. Και πώς μπορεί να τα προσλάβει αυτά;
Πηγή : Τρομακτικό

Καταρχήν από γαλακτοκομικά προϊόντα. Το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, αποτελούν τις καλύτερες πηγές ασβεστίου στη φύση, με πολύ καλή απορρόφηση αυτού. Κατά μέσο όρο ένα ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι ή ένα μέτριο κομμάτι κίτρινου τυριού μας δίνουν περί τα 300 mg ασβεστίου. Παρακάτω παραθέτουμε τις καλύτερες πηγές ασβεστίου:

Τρόφιμο
Περιεκτικότητα σε ασβέστιο (στα 100 γρ.)
Γάλα πλήρες
120 mg
Γιαούρτι πλήρες
200 mg
Φέτα
384 mg
Παρμεζάνα
1220 mg
Μπρόκολο Βρασμένο
76 mg
Σπανάκι Βρασμένο
600 mg
Σαρδέλα
620 mg
Σουσάμι
750 mg
Ταχίνι
410 mg


Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι 2 – 3 μερίδες γαλακτοκομικών αποτελούν την ελάχιστη απαίτηση ημερησίως, για να μπορεί ένα παιδί να καλύπτει τις ανάγκες του σε ασβέστιο.
Recommended Post Slide Out For Blogger