+++ Την Τετάρτη 8 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η ακολουθία της παρακλήσεως της Θεοτόκου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα

 


Με 56 ψήφους έναντι 18 του βασικού συνυποψηφίου του Αρχιμανδρίτη Δαβίδ Τζιουμάκα εξελέξη από τη δεύτερη ψηφοφορία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος ποιμενάρχης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Χρυσοστόμου μέχρι πρότινος πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου διακόνησε από το 1995 μέχρι σήμερα ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Χρημάτισε Καθηγητής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1995-2007) και είναι Καθηγητής από το 2008 μέχρι σήμερα στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, με γνωστικό αντικείμενο το μάθημα της «Λειτουργικής».
πηγή Συνοδοιπορία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και είναι απόφοιτος της Θεολογικής (1986) και της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1990). Είναι Διδάκτωρ Φιλολογίας με ειδικότητα στη βυζαντινή φιλολογία στο Α.Π.Θ. (1994). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Besançon - Παρίσι: 1984, 1988) και στην Ιταλία (Perugia – Ρώμη: 1989, 1990) και είναι Επισκέπτης καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου στη Ρεπουμπλικανική Δημοκρατία του Κονγκό – R.D.C (2010) και στη Θεολογική Ακαδημία Κιέβου (2011, 2013).

Συνέγραψε 6 βιβλία και 50 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ επιμελήθηκε πολλές επιστημονικές εκδόσεις. Διοργάνωσε 30 επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ έλαβε μέρος ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Κατά καιρούς κατείχε διάφορες επιτελικές θέσεις στην εκκλησιαστική διοίκηση στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια. Χειροτονήθηκε διάκονος (1989) και πρεσβύτερος (1990) στη Θεσσαλονίκη. Διάκονος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης (1989-1990), έγινε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης (1990-1994) και του ομώνυμου Ναού της Βέροιας (1995-σήμερα). Είναι μέλος εκκλησιαστικών και ακαδημαϊκών αποστολών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά.


Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος είχε προ 4ετίας διεκδικήσει και την Μητρόπολη Λαγκαδά. Τότε απέναντι στον νυν μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη ειχε συγκεντρώσει 21 ψήφους, έναντι 41 του κ. Ιωάννη.
Recommended Post Slide Out For Blogger