+++ Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί θα όποιος μπορεί και θέλει να είναι στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι Αττικής με όσα εργαλεία κήπου διαθέτει ο καθένας ( τσουγκράνες, τσάπες,κλαδευτήρια) για την καθαριότητα του ευρύτερου χώρου της Μονής . Για την προσφορά του κόπου σας και της καρδιάς σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.+++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ντόνατ κανέλας ψημένα στο φούρνο

 

Νόστιμα ντόνατς, με άρωμα κανέλα, ψημένα σε φούρνο, χωρίς πολλά λιπαρά, πασπαλισμένα με ζάχαρη.

Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 2 1/2 κούπες
Ξερή μαγιά: 1 1/2 κουταλάκι
Ζεστό γάλα: 1 κούπα
Λιωμένο βούτυρο: 1 + 3 κουταλιές σούπας
Κανέλα: 1 + 1/2 κουταλάκι
Ζάχαρη: 1 κούπα και 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε μαζί το αλέυρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, την μαγιά και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το ζεστό γάλα και την 1 κουταλιά βούτυρο. Ζυμώνετε για 10 περίπου λεπτά. Λαδώνετε ένα μπολ και βάζετε την ζύμη, σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα.
Πηγή : Τρομακτικό
2. Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει, την ζυμώνετε 3 - 4 λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο, 1,5 - 2 εκ. πάχος. Με κουπ πατ στρογγυλό κόβετε δίσκους και με μικρότερο κουπ πατ, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο. Βάζετε τα ντόνατ σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν για 25 - 30 λεπτά.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω - κάτω αντιστάσεις) ή στους 190 (με αέρα) και ψήνετε τα ντόνατ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 - 15 περίπου λεπτά.

4. Βγάζετε από το φούρνο. Ανακατεύετε την 1 κούπα ζάχαρη με το 1/2 κουταλάκι κανέλα. Με πινέλο περνάτε τα ντόνατ με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τα βουτάτε στη ζάχαρη.
Recommended Post Slide Out For Blogger