Ιω, Καποδίστριας - Ομιλία της Γερ. Φιλοθέης στην Ι. Μ. Π.Χρυσοπηγής- Εγγραφείτε στο κανάλι μας

.+++Ξεκινά και πάλι έπειτα από τη διακοπή των εορτών του Πάσχα την Κυριακή 26 Απριλίου το κατηχητικό σχολείο και οι δραστηριότητες για τα παιδιά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.Τα παιδιά έχουν δυνατότητα μέσα από την κατήχηση ,τη λατρευτική ζωή ,τα παιχνίδια αλλά και τις δραστηριότητες να μάθουν για την Ορθόδοξη πίστη ,να γνωρίσουν την εκκλησία σαν πραγματική τους μητέρα και χώρο τους φυσικό.Σας περιμένουμε.+++ Την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :Όσπρια: φακές και ρεβύθια , Χαρτιά υγείας και κουζίνας Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο Ευχαριστούμε πολύ +++ Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδριου Αττικής πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Γερόντισσα Φιλοθέη καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων με θέμα: τον κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Η Γερόντισσα με τρόπο γλαφυρό αλλά και ιστορικά τεκμηριωμένο παρουσίασε την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού πολιτικού της πατρίδος μας που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας. Αξίζει να την παρακολουθήσετε. Εγγραφείτε στο κανάλι μας και κοινοποιήστε την προσπάθειά μας.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Γιορτή λήξεως κατηχητικών 2014


Μέσα σε ατμόσφαιρα Αναστάσιμης χαράς, κεφιού, ελπίδας, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαϊου η 14η Ενορικακή Γιορτή λήξης των κατηχητικών και νεανικών δραστηριοτήτων της Ενορίας μας. 
Μία κατηχητική χρονιά και φέτος ευλογημένη, με την παρουσία των παιδιών μας, την πολύπλευρη συμπαράσταση και υποστήριξη του κατηχητικού έργου από τα στελέχη και τους κατηχητές μας, και τέλος και την κοινή συμπόρευση με τους γονείς και τις οικογένειες των παιδιών.
Πηγή Ενοριακή ζωή
Από νωρίς χθες το απόγευμα κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά μικρά και μεγάλα παιδιά, γονείς και φίλοι του νεανικού έργου της ενορίας μας, ενορίτες μας και επισκέπτες με σκοπό να γιορτάσουν και να χαρούν. Να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα και το κεφάλι ψηλά. Για να χρωματίσουν την ζωή μας με πίστη και αισιοδοξία, με ενθουσιασμό και τόλμη, με βεβαιότητα και αποφασιστηκότητα.

Χαρήκαμε με τα παιδιά μας. Από τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα για τον παλμό τους, τις δεξιοτεχνίες τους, την ευρηματικότητά τους, τις ανησυχίες τους και τις αγωνίες τους. Ταξιδέψαμε με τις νεανικές χορωδίες μας σε ακούσματα που γέμισαν την ψυχή μας με θάρρος και καμαρώσαμε τα παιδιά μας στο ταξίδι που μας παρουσίασαν απ'  όλη την Ελλάδα χορεύοντας και παρασαίρνοντας στην χαρά αυτή και τους μεγαλύτερους. 

 
 Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου....

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την φετινή χρονιά 323 παιδιά όλων των τάξεων ενεγράφησαν στις κατηχητικές και νεανικές μας δράσεις, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο, στατιστικά, παρακολουθούσαν και συμμετείχαν 172 παιδιά. 
49 κατηχητές και στελέχη του Νεανικού έργου υποστήριξαν τις φετινές μας δράσεις. Λειτούργησαν 10 κατηχητικές συναντήσεις, 2 νεανικές χορωδίες, 4 παραδοσικά χορευτικά τμήματα, 1 παραδοσιακό χορευτικό τμήμα ενηλίκων, θεατρικό εργαστήρι, τμήμα Βυζαντινής αγιογραφίας, τμήμα ψηφιδωτού. Επίσης για πρώτη φορά λειτουργησε ο θεσμός του Ενοριακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την συμμετοχή 11 εκπαιδευτικών οι οποίοι δίδαξαν σε 25 μαθητές.
Επίσης μέσα στην χρονιά πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις-αφιερώματα, τα παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεώς μας και σε διάφορες άλλες δράσεις.

 Στη σκηνή ανέβηκαν μέχρι και τα πιο μικρά που ήλθαν στη γιορτή μας....

 Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ένα πανηγύρι χαράς. Η Ενοριακή Επιτροπή Νεότητος του Ναού μας, δια του υπευθύνου ιερέως Νεότητος πρεσβ. Δημητρίου Αρώνη, ετίμησε τους εκπαιδευτικούς του Ενοριακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, την Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για την συνεργασία της με την Νεανική μας δραστηριότητα και τον κ. Χαράλαμπο Γαλανάκη, εκκλησιαστικό επίτροπο του Ναού μας, για την ολοπρόθυμη βοήθειά του και στήριξη των δράσεών μας. 
Φυσικά πολλές και οι ευχαριστίες μας σε όλους τους ιερείς του Ναού μας για την βοήθειά τους και σε όλους τους φίλους του νεανικού μας έργου.
Στην εκδήλωσή μας εκπροσωπόντας τον Σεβασμ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ παρευρέθηκε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκομένους. Στο τέλος όλα τα παιδιά πήραν ως αναμνηστικό ένα ψηφιακό δίσκο με φωτογραφίες από όλη την κατηχητική χρονιά και τις δράσεις μας, καθώς επίσης και ένα καλλιτεχνικό 8σέλιδο με την ακολουθία του Αποδείπνου.


 Εντυπωσιακή η συμμετοχή των φίλων του νεανικού έργου 
μέχρι την τελευταία στιγμή της γιορτής...

Ένα ξεχωριστό λοιπόν πανηγύρι, η χθεσινή μας γιορτή που μας βρήκε όλους στο τέλος να είμαστε με χαρούμενη διάθεση, σε ένα μεγάλο κυκλικό χορό όπου μικροί και μεγάλοι χαίρονται και η χαρά αυτή που τους ενώνει είναι το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η ελπίδα του κόσμου.
Και φυσικά το κατηχητικό δεν τελειώνει. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού μας είναι οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στην Χριστιανούπολη για τα αγόρια και στην Ουρανούπολη για τα κορίτσια .

Όλοι πήραν αναμνηστικά της ιεραποστολικής χρονιάς...
Recommended Post Slide Out For Blogger