+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή !!- Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π) +++ Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελείται στις 7.00μ.μ. η Παράκληση της Παναγίας .

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τα ρεβύθια μπαίνουν στην σόδα!

 

«Όσο σκληρός γίνεσαι με τους άλλους τόσο σκληρή γίνεται και η ζωή απέναντί σου!» Έλεγε ένα άγιος Γέροντας.
Άνθρωποι σκληρόψυχοι έχουν και πολύ σκληρή και τραχιά ζωή.
Η φιλανθρωπία Του θεού τους βάζει στην σόδα των ανθρωπίνων θλίψεων μήπως και μαλακώσει κάπως η πέτρινη καρδιά τους.

Αλλά και έθνη ανάλγητα μπαίνουν στο καμίνι των δοκιμασιών μήπως και μεταμορφωθούνε.

Όμως ας μην ψάξουμε να βρούμε σκληρόκαρδους πολύ μακρυά. Μην ψάξουμε ούτε στους διάφορους φιλόδοξους «εχθρούς» μας: στην Τρόϊκα, στα Μνημόνια, στους Μασώνους, ούτε στους Εβραίους, στους κακούς Τούρκους ,στους κακούς Μουσουλμάνους, ούτε στους Γερμανούς, αλλά εδώ κοντά μας, στους απλούς ανθρώπους του λαού, της γειτονιάς και της διπλανής πόρτας.
Πηγη Συνοδοιπορια

Δες παράδειγμα ,στις διάφορες μαγειρικές τηλε-εκπομπές, που μικροαστικά ανθρωπάκια της καθημερινότητας προκειμένου να λάβουν ένα πενιχρό βραβείο είναι ικανοί, όταν βαθμολογούν, να παίξουνε ΠΡΟΠΟ και να μηδενίσουν και να ακυρώσουνε στεγνά τον φουκαρά τον συνέλληνά τους που πριν λίγο τους τραπέζωσε.

Πήγαινε μία βόλτα μέχρι τα Δικαστήρια να δεις ανθρώπους να πουλάνε την ψυχή τους προκειμένου να εξοντώσουν ακόμη και τον συγγενή τους.

Δες τους φίλους σου , που ανακυκλώνουν ως σκουπίδι ο,τιδήποτε αγαπούν και τους αγαπά.

Δες παντού, αναισθησία, σκληρότητα και ψύχρα.

Θα μαλακώσουμε λοιπόν κάποτε ως λαός; ή θα καθίσουμε για πολύ ακόμη στην σόδα;

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
Recommended Post Slide Out For Blogger