+++ Την Τετάρτη 8 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η ακολουθία της παρακλήσεως της Θεοτόκου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Προετοιμασία της 3ης αποστολής μας στην Ουγκάντα




Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες της Ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής μας δραστηριότητος ‘Χριστός ανέστη‘.Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας,θα θέλαμε να σας κάνουμε κοινωνούς της πορείας μας στον Αφρικανικό Αμπελώνα του Χριστού στην Ουγκάντα.!

 


Με τη Χάρη του Θεού  και τη δική σας συνδρομή και βοήθεια η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Ήδη στο χωριό Λουγκουζί δημιουργήθηκε και οργανώθηκε μία ολόκληρη Ορθόδοξη κοινότητα αφού μετά τη βάπτιση 90 πιστών το προηγούμενο  καλοκαίρι ,άλλοι 40 πιστοί εντάχθηκαν το Σεπτέμβριο του 2013 στην Εκκλησία, ενώ οι κατηχήσεις συνεχίζονται. Το  καλοκαίρι του 2014 πρώτα ο Θεός θα πραγματοποιήσουμε τις νέες βαπτίσεις.

Ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό ολοκληρώνεται .

Στο ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί  και ένα Ιατρείο για την κάλυψη αναγκών κυρίως των παιδιών.
 
Η δεύτερη συγκομιδή του χωραφιού με καλαμπόκι αναμένεται να καλύψει μέρος των αναγκών της Ιεραποστολής και να αποτελέσει ένα ακόμη πόρο της προσπάθειάς μας από την Αφρική αυτή τη φορά.
Συνεχίζεται ακόμη το πρόγραμμα αναδοχής σπουδών για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο Την πρώτη χρονιά  με τη χάρη του Θεού 15 παιδιά πήραν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα,ενώ πέρυσι πήραν μέρος  γύρω στα 60.
Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Ελεημοσύνη» που αφορά την ύπαρξη ενός ειδικού ταμείου που καλύπτει την πληρωμή  εμβολίων  για τα παιδιά κυρίως από την ελονοσία.
Η ομάδα μας της ιεροραπτικής δημιουργεί συνεχώς Ιερατικές στολές και καλύμματα για Ιερούς Ναούς και εκκλησίες στην Ουγκάντα αλλά και γενικότερα στην Αφρική.
‘Ολη τη διάρκεια της χρονιάς μαζεύουμε λιβάνι, εικόνες, σταυρούς βαπτίσεως, χιτώνες, καραμμέλες  ,τα οποία σκοπεύουμε να πάρουμε μαζί μας στην Ουγκάντα.

Δημιουργούμε ομάδες νέων ανθρώπων που οργανώνονται για την Ιεραποστολή και τη φιλανθρωπία προετοιμάζοντας κατηχητικό και εκπαιδευτικό υλικό για την επίσκεψή μας στην Αφρική.

Οργανώνουμε ομιλίες ,προβολές  και προγράμματα για την Ουγκάντα  σε Ιερούς ναούς και Συλλόγους  που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο πιστούς για την ιεραποστολή και τις ανάγκες της.

Προετοιμάζουμε μία ομάδα, μέχρι τώρα δέκα φοιτητές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μας συνοδέψουν στην Ουγκάντα το καλοκαίρι, και ξεκινάμε την οργάνωση της 3ης Αποστολής μας.Η περίοδος αυτή θα αφορά-πρώτα ο Θεός- τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2014.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και τη διαρκή συμπαράστασή σας. Ευχόμαστε ο Θεός αυτό που δίνετε  πλέον από το υστέρημά σας  να σας το δίνει πολλαπλάσια. Παρακαλούμε να  προσεύχεσθε και να θυμάστε την Ιεραποστολή.

Ο αριθμός λογαριασμού άλλαξε!!

Εθνική τράπεζα: 656-20111586 στο όνομα του ιερέως της Ιεραποστολής: George Nyombi

Ευχαριστούμε .Ο Θεός να ευλογεί και να αγιάζει εσάς και την οικογένειά σας.

π.Εφραίμ Παναούσης , π.Γεώργιος Νυόμπι και όλοι οι συνεργάτες της φιλανθρωπικής και ιεραποστολικής ομάδας «από καρδιάς
Recommended Post Slide Out For Blogger