+++Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και του Αγίου Σιλουανού .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ .Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++ Παιδικό Γεροντικό (α΄ τόμος) Όμορφες ιστορίες από το Γεροντικό ιστορημένες βυζαντινά από το χέρι του κ.Γιώργου Μποζά που μας παρουσιάζουν χιονάτους ασκητές που αγαπούσαν και ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για το Θεό και τον άνθρωπο. (σελίδες:74, τιμή: 12 ευρώ) Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή Ζητήστε το στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία. και στο τηλέφωνο 2295022228 +++ Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ντύνεται με πέτρα το καμπαναριό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής προκειμένου να ευπρεπισθεί και να "δέσει'' με την εικόνα του Ιερού Ναού και τον αύλιο χώρο της Μονής .μας , Για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας : Αριθμός Λογαριασμού τραπέζης για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής ALPHA Bank : Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής ΙΒΑΝ : GR5701409920992002101016306 Ευχαριστούμε πολύ

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΓΟΝΕΙΣ» ΚΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…


Φωτογραφία Δήμητρα-Ζωή Σαμπαζιώτη
 
Ένα όνειρο των νεανικών μου χρόνων, το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχα την μεγάλη ευλογία να το ζήσω!

Ξημερώματα προσγειωθήκαμε με κλιμάκιο ιεραποστολικό με υπεύθυνο τον π. Εφραίμ Παναούση, αδελφό της Ιεράς Μονής Παναγία Χρυσοπηγή, στο αεροδρόμιο της  Πρωτεύουσας της Ουγκάντα. Ξαφνικά, μέσα στο σκοτάδι, χαρούμενα πρόσωπα έτρεξαν να μας υποδεχθούν! Για εμάς αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη!

Στο σπιτάκι που μας πρόσφεραν για διαμονή, όλοι τριγύρω έτρεχαν να μας εξυπηρετήσουν και με κέφι πολύ να μας φανούν χρήσιμοι. Μας κάλυπταν κάθε μας ανάγκη πολύ πριν εμείς ζητήσουμε κάτι!

Στην Ουγκάντα οι άνθρωποι είναι πιο φτωχοί και από τους φτωχούς γιατί δεν γνωρίζουν τι θα πει φτώχεια. Έχουν όμως όλο το χρόνο να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς άγχος και τρέξιμο. Νοιάζονται μόνο για το σήμερα, με απλότητα και ηρεμία. Το δεκαπενθήμερο στην Ουγκάντα πέρασε με πλούσιες και μοναδικές εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες βαθειά στην ψυχή μου: Έντονα συναισθήματα, άλλος πολιτισμός, στόχευση στο «τώρα», αξία στα πρωτεύοντα, όχι μέριμνα για το «αύριο», μηδενικό άγχος!

Επισκεφθήκαμε σχολεία με 700-800 παιδιά το καθένα, με τα περισσότερα παιδιά ορφανά ή εγκαταλελειμένα.

Το σχολείο αποτελεί έναν μικρό «παράδεισο» γιατί σ᾽αυτό από το πρωΐ μέχρι το απόγευμα τούς παρέχεται εκπαίδευση, διατροφή και το κυριώτερο ασφάλεια! Αν ένα παιδί δεν πάει σχολείο, θα βρίσκεται στη ζούγκλα, στους δρόμους μαζί με τους άστεγους στις διαθέσεις τού κάθε περιθωριακού ή του εμπόρου ανθρωπίνων οργάνων.

Το ετήσιο κόστος της φοίτησης για εμάς, αντιστοιχεί με ένα δείπνο… σε μια ταβέρνα, για τα παιδιά όμως της Ουγκάντα είναι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Υπάρχουν μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο χρόνο παρά χρόνο! Κι αυτό γιατί τον έναν χρόνο δουλεύουν ολημερίς μέσα στη λάσπη για να φτιάξουν τούβλα, ώστε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα να πληρώσουν τα δίδακτρα του επόμενου σχολικού έτους.

Αν γίνουμε «ανάδοχοι γονείς», κάποιο παιδί στην Ουγκάντα θα μορφωθεί και θα προστατευθεί στα ευαίσθητα χρόνια του. Η δική μας συμβολή, και η πιο μικρή ακόμη, μπορεί να στείλει ένα παιδί στο σχολείο ή και να φτιάξει ένα σχολείο. «Μπορεί να φανταζόμαστε ότι είμαστε μια σταγόνα στον ωκεανό αλλά ο ωκεανός αποτελείται από πολλές σταγόνες!»



ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗ-ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΟΥ
Για πληροφορίες για το πρόγραμμα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής αναδοχής σπουδών για παιδιά στην Ουγκάντα ,μπορείτε να απευθύνεσθε στο 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger