.+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) . Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228 Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Χιλιάδες πιστού λαού στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης στον Πειραιά.


Με κάθε λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες βράδυ ο Μ'έγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Δημητρίου, στον οποίο χοχροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.
Στην συνέχεια έγινε  η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσης και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, στους κεντρικούς δρόμους της Ενορίας.

Πηγή : Ενοριακή ζωή
Πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών και χθες κατάκλυσαν τον Ναό μας, κάνοντας εμφανή στους δύσκολους καιρούς την πίστη και την ελπίδα που αντλούν οι άνθρωποι για την συνέχεια της ζωής τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Δημητρίου, του Έλληνα Αγίου και στα χαρίσματά του και την ανδρεία του για την ορθόδοξη πίστη και για την μεγάλη ευλογία που έχει αυτές τις μέρες ο Πειραιάς και η Ενορία μας, καθώς ανάμεσά μας στέκεται και μας συντροφεύει το ιερό σέβασμα, η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης.
Θυμίζουμε ότι η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για την Έδεσσα την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 9.30π.μ. 








Recommended Post Slide Out For Blogger