Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού ,η παράκληση της Παναγίας και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Γερόντισσας Φιλοθέης της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας. +++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού,της παρακλήσεως στην Παναγία και η ομιλία που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη αυτή τη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ενθρόνιση Ηγουμένου και κουρά μοναχού στo Ιερόν Ησυχαστήριον Αναστάντος Χριστού Βαρνάβα Αττικής.


me
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ενθρόνισε ως Ηγούμενο τον Αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πειραιώς Μεθόδιο Κρητικό
 
Με την δέουσα μοναστική σεμνότητα και λαμπρότητα, που αρμόζει στις χαρμόσυνες περιπτώσεις της εκκλησιαστικής μας ζωής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ενθρόνισε στις 18 Οκτωβρίου ως Ηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού στον Βαρνάβα Αττικής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πειραιώς Μεθόδιο Κρητικό.
 Πηγή : Ενορικαή ζωή
Αναφερόμενος στα χαρίσματα του νεοενθρονισθέντος ηγουμένου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την διακονία του μέχρι σήμερα αλλά και την παρουσία του μέσα στην Εκκλησία του Πειραιά. Χαρακτήρισε δε την Ιερά Μονή πνευματική όαση μέσα στους καιρούς της ανομίας και της αμαρτίας, καιρούς δύσκολους που κυριαρχεί το σκότος, η ασωτία και η ανακατασούρα του σημερινού μπερδεμένου ανθρώπου. Στην αντιφώνηση του ο νεοενθρονισθείς Ηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την χαρά και την ευλογία που επεφύλαξε στην αδελφότητα μέσα από την κίνηση του αυτή, κίνηση που απέδειξε για άλλη μια φορά το γεγονός της αγάπης που θρέφει ο Μητροπολίτης μας προς τον Μοναχισμό και την καλλιέργεια του εντός της Επαρχίας του.
 
Στο τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η κουρά ενός ακόμα αδελφού της Μονής ο οποίος πήρε το όνομα Δανιήλ από τον Μακαριστό π. Δανιήλ Γούβαλη πνευματικό ανάστημα του οποίου ήταν
Recommended Post Slide Out For Blogger