.+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) . Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228 Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΓΟΝΕΙΣ» ΚΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…


Φωτογραφία :Δήμητρα- Ζωή Σαμπαζιώτη

Ένα όνειρο των νεανικών μου χρόνων, το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχα την μεγάλη ευλογία να το ζήσω!

Ξημερώματα προσγειωθήκαμε με κλιμάκιο ιεραποστολικό με υπεύθυνο τον π. Εφραίμ Παναούση, αδελφό της Ιεράς Μονής Παναγία Χρυσοπηγή, στο αεροδρόμιο της  Πρωτεύουσας της Ουγκάντα. Ξαφνικά, μέσα στο σκοτάδι, χαρούμενα πρόσωπα έτρεξαν να μας υποδεχθούν! Για εμάς αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη!

Στο σπιτάκι που μας πρόσφεραν για διαμονή, όλοι τριγύρω έτρεχαν να μας εξυπηρετήσουν και με κέφι πολύ να μας φανούν χρήσιμοι. Μας κάλυπταν κάθε μας ανάγκη πολύ πριν εμείς ζητήσουμε κάτι!

Στην Ουγκάντα οι άνθρωποι είναι πιο φτωχοί και από τους φτωχούς γιατί δεν γνωρίζουν τι θα πει φτώχεια. Έχουν όμως όλο το χρόνο να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς άγχος και τρέξιμο. Νοιάζονται μόνο για το σήμερα, με απλότητα και ηρεμία. Το δεκαπενθήμερο στην Ουγκάντα πέρασε με πλούσιες και μοναδικές εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες βαθειά στην ψυχή μου: Έντονα συναισθήματα, άλλος πολιτισμός, στόχευση στο «τώρα», αξία στα πρωτεύοντα, όχι μέριμνα για το «αύριο», μηδενικό άγχος!

Επισκεφθήκαμε σχολεία με 700-800 παιδιά το καθένα, με τα περισσότερα παιδιά ορφανά ή εγκαταλελειμένα.

Το σχολείο αποτελεί έναν μικρό «παράδεισο» γιατί σ᾽αυτό από το πρωΐ μέχρι το απόγευμα τούς παρέχεται εκπαίδευση, διατροφή και το κυριώτερο ασφάλεια! Αν ένα παιδί δεν πάει σχολείο, θα βρίσκεται στη ζούγκλα, στους δρόμους μαζί με τους άστεγους στις διαθέσεις τού κάθε περιθωριακού ή του εμπόρου ανθρωπίνων οργάνων.

Το ετήσιο κόστος της φοίτησης για εμάς, αντιστοιχεί με ένα δείπνο… σε μια ταβέρνα, για τα παιδιά όμως της Ουγκάντα είναι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Υπάρχουν μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο χρόνο παρά χρόνο! Κι αυτό γιατί τον έναν χρόνο δουλεύουν ολημερίς μέσα στη λάσπη για να φτιάξουν τούβλα, ώστε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα να πληρώσουν τα δίδακτρα του επόμενου σχολικού έτους.

Αν γίνουμε «ανάδοχοι γονείς», κάποιο παιδί στην Ουγκάντα θα μορφωθεί και θα προστατευθεί στα ευαίσθητα χρόνια του. Η δική μας συμβολή, και η πιο μικρή ακόμη, μπορεί να στείλει ένα παιδί στο σχολείο ή και να φτιάξει ένα σχολείο. «Μπορεί να φανταζόμαστε ότι είμαστε μια σταγόνα στον ωκεανό αλλά ο ωκεανός αποτελείται από πολλές σταγόνες!»

 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗ-ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΟΥ
Recommended Post Slide Out For Blogger