Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Φωτογραφίες από την πανηγυρική υποδοχή της Παναγίας Παραμυθίας (πιστού αντιγράφου) από το Βατοπαίδι στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου δήμου Αγ.ιου Δημητρίου


34Την ιερά εικόνα
συνόδευσε
ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης
Γέροντας Εφραίμ,
Καθηγούμενος της Ιεράς
Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου
και πατέρες της Μονής

Πανηγυρική  υποδοχή της Ιεράς Εικόνας «Παναγία η Παραμυθία» (πιστού αντιγράφου) πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Οκτωβρίου  2014 στις 5:30 το απόγευμα με εντυπωσιακή προσέλευση χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν το δρόμο και τον Ιερό Ναό από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους, την οποία συνόδευσε ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και πατέρες της Μονής.
Πηγή : Συνοδοιπορία

Η τελετή έγινε έμπροσθεν του ΗΡΩΟΥ του Δήμου Αγίου Δημητρίου από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Πανοσιολιογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, το Ιερατείο, τη Δημοτική Αρχή, Διευθυντές Σχολείων, Παραδοσιακούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους των Αρκάδων των  Ηπειρωτών και των Κριτών και φορείς του Δήμου.
Τιμές απέδωσε Στρατιωτικό Άγημα και Στρατιωτική Φιλαρμονική.

Στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου με Στρατιωτικό όχημα και τοποθέτησή της σε ειδικό χώρο εντός του Ιερού Ναού, για τον ασπασμό της από τους πιστούς.

Πριν την έναρξη της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού απενεμήθη στον κ. Ίgor Charniayski, ως μέγαν ευεργέτη του Ιερού Ναού, ο μυρίπνοος Σταυρός  του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, η Ιερά Εικόνα του και η τιμητική πλακέτα «ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2014» ως ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιερού Ναού.
Recommended Post Slide Out For Blogger