+++Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Προετοιμάζουμε σιγά σιγά το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ξεκίνησε το κατηχητικό μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Το κατηχητικό μας λειτουργεί με τη χάρη του Θεού κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τα μικρά παιδιά νήπια και πρώτων τάξεων του Δημοτικού .

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Το ακριβότερο πράγμα που μπορεί να δοθεί στα παιδιά είναι η προσοχή.



Το ακριβότερο πράγμα που μπορεί να δοθεί στα παιδιά είναι η προσοχή. Από κάθε δυνατή προσοχή, η πιο σημαντική είναι η προσοχή στην ψυχή του, στα βάσανα του, στη χαρά του. Η μητέρα και ο πατέρας πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητοι στο κύμα που εκπέμπει η ψυχή του παιδιού και να
οικοδομήσουν την ανατροφή ανάλογα με αυτό. Και το κύμα που εκπέμπει η ψυχή του παιδιού είναι το πιο σημαντικό που καθορίζει ολόκληρη τη δομή ενός μουσικού οργάνου που ονομάζεται "οικογενειακές σχέσεις".


Πατήρ  Dimitry Smirnov.

Πηγή:apanta orthodoxias
Recommended Post Slide Out For Blogger