.+++ Την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,θα τελεστεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι+++ Την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 6.30μ.μ. στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελεσθεί η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία..+++ Την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 5.30μ.μ. στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι θα τελεσθεί η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου .Με τις ακολουθίες αυτές θα ολοκληρωθεί και ο δεύτερος κύκλος των ομιλιών όπου θα ξεκινήσει ξανά την πρώτη Πέμπτη μετά την Κυριακή του Θωμά+++Την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα πραγματοποιηθεί γιορτή των Κατηχητικών μας με την παρουσίαση της παράστασης κουκλοθέατρου με τίτλο "ο Εκατόνταρχος".Η γιορτή μας θα κλείσει με δώρα πασχαλινά και λιχουδιές .Είστε προσκεκλημένοι όλα τα παιδιά με τους γονείς σας. Σας περιμένουμε !! +++Η φιλανθρωπική ομάδα ¨από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής,οργάνωσε και φέτος ένα υπέροχο Πασχαλινό παζαράκι για την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής σε Ελλάδα και Αφρική .Ένα Πασχαλινό παζαράκι με πανέμορφες χειροποίητες λαμπάδες.Το παζάρι μας λειτουργεί στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα.Σας περιμένουμε!...

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αμέσως μόλις ξυπνήσεις να…


Του Αρχιεπισκόπου Κοστρομά κυρού Πλάτωνα

 Πίεζε τον εαυτό σου να ξυπνάς νωρίς το πρωί με σταθερό ωράριο. Μόλις ξυπνήσεις, στρέψε το νου σου στο Θεό: Κάνε το Σημείο του Σταυρού και ευχαρίστησέ Τον για τη νύχτα που πέρασε και όλους τους οικτιρμούς Του προς εσένα.

Ζήτησέ Του να καθοδηγεί όλες σου τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες, ώστε οτιδήποτε λες ή κάνεις να είναι ευάρεστο σε Αυτόν.
Καθώς ντύνεσαι, να θυμάσαι ότι είναι παρών ο Κύριος και ο Φύλακας Άγγελός σου. Ζήτησε από τον Κύριο Ιησού Χριστό να σου φορέσει το χιτώνα της σωτηρίας.
Πηγ΄: Ενοριακή ζωή
Αφού πλυθείς, ξεκίνα την πρωινή προσευχή. Να προσεύχεσαι γονατιστός, με συγκέντρωση, σεβασμό και πραότητα, όπως αρμόζει μπροστά στα μάτια του Παντοδυνάμου. Ζήτησέ Του να σου δώσει πίστη, ελπίδα και ευσπλαχνία, καθώς και την ήρεμη δύναμη για να αποδεχθείς όλα όσα μπορεί να σου φέρει η νέα ημέρα – τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Ζήτησέ Του να ευλογεί τους κόπους σου. Ζήτησε βοήθεια, για να ολοκληρώσεις κάποιο συγκεκριμένο έργο που εκτελείς, για να καταφέρεις να μείνεις αλώβητος από κάποια συγκεκριμένη αμαρτία.
Αν γνωρίζεις ανάγνωση, διάβασε κάτι από την Αγία Γραφή, ειδικά από την Καινή Διαθήκη και τους Ψαλμούς. Διάβασε με προσήλωση για να λάβεις τον πνευματικό φωτισμό, που θα φέρει την καρδιά σου στη μετάνοια. Αφού διαβάσεις λίγο, να σταματάς και να συλλογίζεσαι αυτά που διάβασες, και έπειτα να συνεχίζεις παρακάτω και να αφουγκράζεσαι όσα ο Κύριος λέει στην καρδιά σου.
Προσπάθησε να αφιερώσεις τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά συλλογιζόμενος τις διδασκαλίες της Πίστης μας και την ψυχική ωφέλεια από αυτά που διάβασες.
Πάντοτε να ευχαριστείς τον Κύριο που δε σε άφησε να χαθείς μέσα στις αμαρτίες σου, αλλά φροντίζει για σένα και με κάθε πιθανό τρόπο σε οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών.
Με αυτά που σου είπα, να ξεκινάς κάθε πρωί σαν μόλις εκείνη τη στιγμή να αποφάσισες να γίνεις Χριστιανός και να ζήσεις σύμφωνα με τις εντολές του Θεού.
Πηγή: 
Recommended Post Slide Out For Blogger