.+++Την Τρίτη 19 Μαίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα. Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ.+++ Την Τετάρτη 20 Μαίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,ο εσπερινός της Αναλήψεως .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής την Πέμπτη 21 Μαίου στις 7.00π.μ. με την ευκαιρία των εορτών της Αναλήψεως και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαίου , με την ευκαιρία των εορτών της Αποδόσεως του Πάσχα και της Αναλήψεως αντιστοίχως .Οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν στις 7.15 π.μ.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Το ανευλόγητο γάλα(Από τον βίο του Οσίου Παρθενίου)



Αποτέλεσμα εικόνας για οσιος παρθενιος κουδουμα  Κάποτε ευρισκόμενος ο Όσιος Παρθένιος στον Κρουσώνα, ένας βοσκός του ζήτησε να ευλογήσει το κοπάδι των αιγοπροβάτων του.
Ο Γέροντας ανταποκρίθηκε και πήγε στη μάνδρα, όπου και είχε συγκεντρώσει τα ζώα. Με τον θαυματουργό Σταυρό ευλογίας που έφερνε πάντοτε μαζί του, ευλόγησε το κοπάδι, λέγοντας διάφορες προσευχές. 



Ο βοσκός, γνωρίζοντας ότι ο Γέροντας δεν έτρωγε κρέας για να τον φίλευε στο σπίτι του σφάζοντας κάποιο από τα ζώα του, του είπε να αρμέξει κάποιο πρόβατο ή κατσίκα και να του προσφέρει λίγο γάλα.
Ο Όσιος δέχθηκε και του είπε:
– Ναι, ευχαρίστως θα πιω λίγο γάλα από την κατσίκα που θα σου υποδείξω όμως εγώ. 

Πηγή : Προσκυνητής

Και του έδειξε από ποια ήθελε γάλα.
Ο βοσκός πήγε να πιάσει το ζώο, αλλά δεν μπορούσε. Το κυνηγούσε για πολλή ώρα αλλά αν και ήταν ήμερο, τώρα δεν μπορούσε να το πιάσει.
Στο τέλος, αποκαμωμένος, λέει στον Γέροντα:
– Γέροντα, βλέπεις δεν μπορώ να το πιάσω...
– Δεν μπορείς, διότι το έχεις κλέψει. Έτσι δεν είναι;
– Ναι, Γέροντα, το έχω κλέψει, είπε σκύβοντας το κεφάλι.
– Να γυρίσεις την αίγα στο κοπάδι το ξένο από το οποίο την πήρες, διότι η ευλογία του Θεού δεν μπορεί να μείνει στο κοπάδι σου.

Με τον θαυματουργικό αυτό τρόπο ο Όσιος Παρθένιος δίδαξε τον βοσκό ότι τα ξένα πράγματα, τα κλοπιμαία, δεν τα ευλογεί ο Θεός αλλά εμποδίζουν και την ευλογία Του να μείνει και στα υπόλοιπα. Μόνο όσα έχουν αποκτηθεί με κόπο και προσευχή, φέρνουν “θεία Ευλογία”!


Χρυσόστομου Παπαδάκη, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, ''Οι Όσιοι Παρθένιος και Ευμένιος και η Ιερά Μονή Κουδουμά'', εκδόσεις Ιεράς Μονής Κουδουμά, 2003
Recommended Post Slide Out For Blogger