Από το αρχείο της Ιεραποστολής μας .Από μία παλαιότερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την προσπάθεια και τη δράση στην Αφρική.Τα μηνύματα πάντα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα.
Το βίντεο επιμελήθηκε και δημιούργησε η Χριστίνα Σεφερλή


Ενισχύστε την δράση μας
Ευχαριστούμε:
Εθνική τράπεζα ; 656/201115-86
IBAN GR3301106560000065620111586
SWIFT BIG : ETHNGRAA

στο όνομα του ιερέως George Nyombi
Αν θέλετε κοινοποιήστε το .Βοηθείστε και με αυτόν τον τρόπο.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.

'Εκθεση Ορθοδόξου βιβλίου

'Εκθεση Ορθοδόξου βιβλίου
Στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής. Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

«Ζωντάνεψαν» και συγκίνησαν οι μάχες στο θρυλικό Ρούπελ

roupel-1

Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία, για 3η συνεχή χρονιά -

Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία, είχαν την ευκαιρία να κάνουν χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή (13/5/2018) στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες, όπου πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά το κορυφαίο φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης Β΄ Π.Π. (historical reenactment) στην Ελλάδα “ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ”.

ΡΟΥΠΕΛ1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ  (2018)


Ομάδες αναβιωτών -από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία- με στολές και οπλισμό του Β' Π.Π, μαζί με εντυπωσιακά εφέ πυρών, εκρήξεων και προσομοιώσεων αεροπορικών επιθέσεων, αναπαρέστησαν τη λυσσαλέα προσπάθεια των Γερμανών εισβολέων να καταλάβουν το οχυρό Ρούπελ, καθώς και χαρακτηριστικές εικόνες ηρωισμού και αυτοθυσίας από άλλα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά». Κορυφαίες στιγμές του δρώμενου ήταν, η απάντηση του διοικητή του Ρούπελ Γεώργιου Δουράτσου, «Τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται», στην απαίτηση των εισβολέων για παράδοση του οχυρού, καθώς και η αποχώρηση των Ελλήνων υπερασπιστών με τους Γερμανούς να τους αποδίδουν τιμές, γεγονός πρωτόγνωρο στη διάρκεια του Β΄Π.Π.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού με πρόχειρους υπολογισμούς ο αριθμός του ξεπέρασε τις 7.500.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο δήμος Σιντικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την οργάνωση και τον γενικό συντονισμό είχαν η ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΑΕ, το σωματείο ΣΤΕΝΩΠΟΣ και η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση.
Φέτος η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον ήρωα λοχαγό πυροβολικού Αλέξανδρο Κυριακίδη, που σκοτώθηκε στη διάρκεια της γερμανικής επίθεσης στο Ρούπελ. Η εγγονή του ήρωα Νεκταρία Κυριακίδου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και τιμήθηκε, συγκίνησε το πλήθος με τα λόγια της.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, βουλευτές, ξένοι διπλωμάτες, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.
Μέγας χορηγός της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1041. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» είναι η εταιρεία «ΜYTILINEOS – ΑΙΟΛΙΚΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ», που από το 2016 στηρίζει έμπρακτα το κορυφαίο φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης Β΄ Π.Π. στη χώρα μας.Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη, η συνεργασία των δύο βαθμών Τ.Α. θα συνεχιστεί προκειμένου η εκδήλωση να ανέβει ένα σκαλί ψηλότερα το 2019, με στόχο την προσέλκυση και ξένων επισκεπτών και την προώθηση του τουρισμού μνήμης στην περιοχή.
Να σημειωθεί, πως η εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» ξεκίνησε το 2016, μετά από πρόταση που κατέθεσε στο δήμο Σιντικής, που την υιοθέτησε και την στήριξε έμπρακτα, η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, που ασχολείται διεξοδικά με την προώθηση του ιστορικού – βιωματικού τουρισμού στην πάλαι ποτέ «Γραμμή Μεταξά» στο βόρειο τμήμα των Σερρών.
Σημαντικός επίσης στην εκδήλωση, είναι ο ρόλος της Αερολέσχης Σερρών, του Σ.Ε.Α.Ν.Σερρών, όπως επίσης και του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, που παραχώρησε υλικό για την πετυχημένη έκβαση της αναβίωσης.
Recommended Post Slide Out For Blogger