.Την Τρίτη 23 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου. H ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ.+++Την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Mαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Θυσία τω Θεώ





του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου

Αυτός ο στίχος πρέπει να είναι γραμμένος στην καρδιά μας και να αποτελεί την πυξίδα του βίου μας .Πολλες φορές λέμε τι ζητάει από μενα ο Θεός ; Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εκδηλώνουν την προς Θεόν αγάπη τους με προσφορές και κάποτε ο Θεός δεν τις θέλει.Και να αναφέρω εδώ ένα παράδειγμα.Δεν είναι κακό να πας στον Ναό για να ανάωεις ένα κερί. Αλλά όταν οι άνθρωποι χωρίς θυσία καρδιάς χωρίς συντριβή και ταπείνωση και μετάνοια νομίζουν ότι ξεπλήρωσαν το καθήκον τους με το να ανάψουν μία μεγάλη λαμπάδα Αυτό είναι κάτι που δείχνει όχι γνώση τους πνεύματος της πίστεώς μας ,αλλά τυπολατρεία και καταντά κάποτε ειδωλολατρεία.

Επαναλαμβάνω δεν λέγω ότι κάνει κακό εκείνος ο οποίος θα ανάψει το κεράκι του.Και αυτό είναι μία προσφορά αλλά μην μένουν μερικοί αναπαυμένοι με το ότι άναψαν λαμπάδα μεγάλη ένα μέτρο και εντάξει ξόφλησαν ,ευαρέστησαν στο Θεό.Αντί να κάνουν τάμα να δώσουν μία λαμπάδαα ενός μέτρου ας έκαναν τάμα στο Θεό να μετανοήσουν να κόψουν κάποια αμαρτωλή συνήθεια .Αυτήν την προσφορά την δέχεται ευαρεστότερα ο Θεός.
Να το προσέξουμε αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι του καιρού μας ,κάνουν ότι έκαναν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής που δεν είχαν βεβαίως τη χάρη και την αλήθεια όπως έχουμε εμείς σήμερα.
Εμείς είμαστε στην κατάσταση της χάριστος .Εμείς έχουμε το φως και δεν επιτρέοεται να είμαστε ειδωλλάτρες στην πράξη αλλά πρέπει να γνωρίζουμε σε τι ευαρεστείται ο Θεός .Και αυτό που θέλει ο Θεός αυτό ακριβώς να τους προσφέρουμε .Εάν πράγματικά θέλουμε να ελκύουμε το θεό και ο έλεός του.
Recommended Post Slide Out For Blogger