Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού,της παρακλήσεως στην Παναγία και η ομιλία που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη αυτή τη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.+++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 7.15 π.μ.με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης . +++ Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 6.15μ.μ. στον Σύνδεσμο Αγάπης 'ο Ιερός Χρυσόστομος" στην οδό Πυργοτέλους 3 στο Παγκράτι, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναουση με θέμα : Αγία Φιλοθέη -Η κυρά των Αθηνών .Στις 5.30μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού.+++Με την ακολουθία του εσπερινού αυτήν την Κυριακή ξεκινά η κατανυκτική περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.Αυτήν την Κυριακή λοιπόν 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Α κατανυκτικού εσπερινού της συγνώμης .Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία στο Αρχονταρίκι .Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή +++ Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής από 1η έως 4 η Μαίου 2026 στο Ιερό Νησί της Πάτμου.Πληροφορίες στη σελίδα μας .

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Στιγμές αθυμίας (Α μέρος )


Απόσπασμα από το βιβλίο " Προσέχεις τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά σου ; " του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου*

Το καλό θα ήταν η ζωή μας να κυλά πάντα ήρεμη και χαρούμενη.Να είμεθα συνεχώς ευδιάθετοι.Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντοτε.Πολλές φορές κυριευόμεθα από κάποια κακοκεφιά.Νιώθουμε δυσθυμία.Νιώθουμε ανόρεκτοι.Κάτι μας λείπει. Οι καταστάσεις αυτές συμβαίνουν όχι μόνο σε εμάς τους κοινούς ανθρώπους αλλά και τους μεγαλύτερους Αγίους.Η μελαγχολία είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή.Είναι στιγμές που σαν να κρύβεται η Θεία χάρη .Δεν έχουμε όρεξη που είχαμε εχθές.

Ποια τα αίτια; Η απάντηση όχι πολύ εύκολη.Πολλά επιδρούν στον ψυχικό μας παράγοντα. Επιδρούν παράγοντες και εσωτερικοί και εξωτερικοί από ανθρώπους οι οποίοι μας περιβάλλουν.Μήπως έχεις δοκιμάσει κάποια απογοήτευση από πρόσωπα στα οποία είχες συμπάθεια;Μήπως κάποιοι διέυψευσαν τις προσδοκίες σου.Μήπως έχουμε κάποια σωματική αδιαθεσία;.
Ποικίλα είναι τα αίτια και κάποτε δυσεξιχνίαστα.Είναι αίτια ψυχικά και σωματικά αλλά και εκ των ανθρώπων που κάποτε συναναστρεφόμεθα.Ένα είναι γεγονός ,ότι πάντοτε δεν είμεθα χαρούμενοι,ευδιάθετοι και ψυχικά ανάλαφροι.Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι κάποιο σύννεφο πλακώνει την καρδιά μας ,κάποια μελαγχολία είτε σε μεγάλο είτε μικρό βαθμό κυριαρχεί .
Τι κάνουμε στις στιγμές αυτές;
Καταρχήν δεν πρέπει να πανικοβληθούμε .Δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας. Η καταφυγή στο Θεό στις στιγμές αυτές έχει αποδειχθεί φάρμακο σωτήριο.Να βρούμε τόπο ήσυχο,χωρίς περισπασμούς και να αφήσουμε την ψυχή μας να ξεχυθεί με πόνο προς το Θεό,να νιώσουμε την αύρα  τουΑγίου Πνεύματος να μας επισκέπεται.
Όμως είναι αήθεια ότι σε στιγμές δυσθυμίας πολλές φορές παρουσιάζουμε έλλειψη όρεξης για προσευχή. Τότε έχει θέση η βία . « Η βασιλεία των Ουρανών βιάζεται ,και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν»(Ματθ.ια,12)Μπορεί να αρχίσει κάποιος λόγια προσευχής έστω και με δυσκολία.Όταν όμως επειμείνει εκζητώντας τη Χάρη του Θεού ,σιγά σιγά η όρεξη αλλάζει.Και ενώ αρχίζει με την προσευχή λίγο βαρετά με την πάροδο της ώρας η ψυχή αλλάζει κατάσταση.Έρχεται σιγά σιγά η όρεξη και η διάθεση.
* το βιβλίο κυκοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή τηλ.2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger