+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Εφραίμ του Σύρου .Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί το Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ +Συνεχίζονται κάθε Πέμπτη στις 5.30μ.μ. οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία των πράξεων των Αποστόλων (μέρος Β).Στις 5.30μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού θα ακολουθεί η εσπερινή ομιλία .++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :Χαρτιά (ρολλά) κουζίνας και χαρτιά υγείας .Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο +++Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ο τάφος δεν είναι το τέρμα



του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
 ( απόσπασμα από το βιβλίο « Η σωστή πορεία της ζωής » εκδόσεις Χρυσοπηγή
Πέρασμα από τη γη είναι η ζωή μας .Σταματημό εδώ στη γη δεν έχει."Πάροικοι εσμέν εν γη αλλοτρία ,βεβαιώνει το αδιάψευστο στόμα του Θεού".
Η ζωή μας βέβαια εδώ στη γη είναι μεν μία συνεχής πορεία ,πολλές δε και περιπέτεια ,όπως αναφέραμε ,όμως είναι ένα πολύτιμο δώτο του Θεού,δώρο ενεκτίμητης αξίας .
Ασφαλώς δε ο μέγας δημιουργός της ζωής,ο Θεός της αγάπης ,μας έδωσε το δώρο της ζωής για κάποιο σκοπό.Με την αδιάκοπη πορεία της ζωής και τη συνεχή ενηλικίωσή μας φθάνουμε κάποτε στο τε=έρμα της επιγείου ζωής μας Λοιπόν ο τάφος είναι το τέρμα .Μία τέτοια αντίληψη .Ένα θείο δημιούργημα ,ο άνθρωπος μία ψυχοσωματική οντότητα ,τελειώνει με την πλάκα του τάφου;Εκεί βλέπουμε το σώμα χωρίς ,χωρίς κάλλος και ωραιότητα .Τα πάντα λοιπόν τέλειωσαν;
Για τους πιστεύοντες στο θεό της αληθείας ο τάφος είναι αρχή νέας ζωής καλύτερης και ομορφότερης .Σταματά μεν το τρέξιμο και η πορεία εδώ στη γη ,αρχίζει όμως μία άλλη ζωή,χωρίς πόνους και δάκρυα ,χωρίς θλίψεις και αναστεναγμούς .Η νέα μετά από τον τάφο ζωή του ανθρώπου παύει πλέον να είναι περιπέτεια ,όπως υπήρξε στη γη .Είναι αναύπαση είναι απόλαυση και χαρά στην αγκάλη του Δημιουργού της ζωής ,του Θεού της αγάπης.

Recommended Post Slide Out For Blogger