Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού,της παρακλήσεως στην Παναγία και η ομιλία που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη αυτή τη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.+++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 7.15 π.μ.με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης . +++ Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 6.15μ.μ. στον Σύνδεσμο Αγάπης 'ο Ιερός Χρυσόστομος" στην οδό Πυργοτέλους 3 στο Παγκράτι, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναουση με θέμα : Αγία Φιλοθέη -Η κυρά των Αθηνών .Στις 5.30μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού.+++Με την ακολουθία του εσπερινού αυτήν την Κυριακή ξεκινά η κατανυκτική περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.Αυτήν την Κυριακή λοιπόν 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Α κατανυκτικού εσπερινού της συγνώμης .Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία στο Αρχονταρίκι .Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή +++ Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής από 1η έως 4 η Μαίου 2026 στο Ιερό Νησί της Πάτμου.Πληροφορίες στη σελίδα μας .

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Πεντηκοστή!

Η ημέρα που θεωρείται ότι έχει γενέθλια η εκκλησία μας είναι η Πεντηκοστή.

Η Πεντηκοστή θεωρείται ως η «γενέθλιος ημέρα» της Εκκλησίας, καθώς αυτή την ημέρα ουσιαστικά, με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, έγινε το θαύμα της ένωσης των ανθρώπων με το Θεό.

Αυτό ακριβώς είναι και ονομάζεται εκκλησία, η ένωση του ανθρώπου με το Θεό, που για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε την ημέρα της Πεντηκοστής.

Πηγή : Ενοριακή ζωή


Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε και να καταλάβουμε είναι ότι ο Χριστός είχε πει στους Μαθητές του ότι θα αποστείλει το Άγιον Πνεύμα, το οποίο θα τους διδάξει την πάσαν αλήθειαν.

Αυτό ακριβώς έγινε την ημέρα της πεντηκοστής. Μόνο τότε αποκαλύφτηκε αυτή η αλήθεια.


Ποτέ ξανά στην πορεία του χρόνου δε συνέβη κάτι τέτοιο, το οποίο σημαίνει ότι η αλήθεια αποκαλύφτηκε τότε εφάπαξ. Δηλαδή η Εκκλησία από πνευματική, έγινε Σώμα Χριστού.

Το γεγονός της Πεντηκοστής συνέβη στα Ιεροσόλυμα, πενήντα μέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού, και σηματοδότησε την αφετηρία της ιστορικής διαδρομής της Εκκλησίας και έθεσε τις βάσεις για τον αγιασμό ολόκληρης της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού.
Recommended Post Slide Out For Blogger